Dansk media: Utrikesminister Linde ljuger och överdriver

Dansk media: Utrikesminister Linde ljuger och överdriver

Ett verbalt krig verkar vara under uppsegling mellan Danmark och Sverige. Nu är dansk media rejält uppretad på utrikesminister Ann Linde. De tycker att hon ljuger och överdriver om danskarnas uppträdande i Sverige. Det skriver DR.

Annons

DR refererar till svenska DN, där Linde uttalar sig och säger, att hon får ”väldigt mycket mejl” om att danska turister i Sverige bryter mot Corona-direktiven. Framför allt handlar det om att danskar inte respektera avstånden på exempelvis restauranger.

Men enligt DR handlar det i själva verket bara om ett e-postmeddelande, som rör frågan. Ett av elva mottagna 13 maj till 14 juni. De flesta mejl rör frågan varför danskar tillåts semestra i Sverige – medan svenskar (utom västerbottningar, red:s anm) är portade i Danmark.

Ann Linde hävdar nu, att DN kanske inte har citerat henne rätt, men DN menar, att intervjun och citaten är godkända. UD talar också om att det har skrivits en hel del på sociala media. DR har då bett svenska UD om en precisering. Men någon sådan har man inte sett till…

I den danska DR-artikeln skiner det ganska tydligt igenom att man inte tror på svenska UD:s förklaringar.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!