Pimm’s – läskande i sommarhettan…

Pimm’s – läskande i sommarhettan…

I veckan har vi haft temperaturer kring 30 grader. Not my cup of tea… Litet i varmaste laget. Dagar som dessa blir det inte helrätt med rött vin. Möjligen svalt vitt eller rosé. Eller varför inte en läskande drink?! Pimm’s är en klassiker.

Annons

Pimm’s hittar man sedan ett antal år tillbaka på Systembolaget. Den är en ginbaserad likör (aperitif) och inte alltför stark – 25 % alkohol. I England är drycken populär. Den tillverkades första gången 1823 av James Pimm och är en omtyckt sommardryck.

James Pimm var ägare av en ostronbar i City of London. Han erbjöd likören för att underlätta matsmältning och serverade drycken i ett litet stop, en så kallad No. 1 Cup, som har givit denna ursprungliga variant dess namn.

Pimm’s dricks numera i alla möjliga sammanhang framför allt sommartid. Den har blivit välkänd bland annat i samband med tennisturneringen i Wimbledon. Den dricks oftast blandad med lemonad och frukt och gärna gurkbitar. Och mycket is! Aha!

Själv har jag en speciell relation till Pimm’s från min tid som FN-officer på Cypern vid mitten av 1980-talet. Den dracks överallt i den gamla brittiska kronkolonin, ännu präglad av engelska seder och bruk.

Jag blandar den gärna med Ginger Ale eller Sprite/Seven Up. En del Pimm’s, två delar lemonad. Citron, gurka, is… Allt efter tycke och smak!

Önskar er en härlig sommarkväll!

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!