Annonsörer bojkottar Facebook

Annonsörer bojkottar Facebook

Facebooks ägare Mark Zuckerberg har förlorat drygt sju miljarder dollar i annonsintäkter efter en omfattande bojkott från olika företag. Det skriver Bloomberg.

Annons

Stora koncerner som Unilever säger, att man kommer att sluta lägga pengar på sociala media detta år. Det handlar om kritik mot desinformation på Facebook eller att man inte har gjort tillräckligt för att stävja hat på sin plattform.

Zuckerberg svarar på den växande kritiken, att man kommer att vidta åtgärder för att stävja annonser och andra inlägg, som målar upp vissa områden som farliga. Inga undantag kommer att göras för politiker.

Kritiker har menat, att ambitionen att stävja hatkampanjer på sociala media visserligen är lovvärda, men att de också riskerar att lägga en ”våt filt” över debatten och informationsflödet.

Donald Trump tittar – inför upploppet i presidentvalskampanjen – för egen del på alternativa plattformar för att nå ut, där information inte riskerar att censureras, vilket NB Nyhetsbyrån har skrivit om.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!