”Muslimska brödraskapet – Islamismen i Sverige”

”Muslimska brödraskapet – Islamismen i Sverige”

Islamismen är på frammarsch i Sverige och världen. Här i Sverige därför att vi tillåter den att missionera, breda ut sig och representera alla muslimer i vårt land. Men egentligen handlar det om mindre än tio procent av muslimerna.

Annons

”Alla muslimer är inte islamister men en liten minoritet är islamister”. Det skriver författaren Johan Westerholm i sin nya bok ”Muslimska brödraskapet – Islamismen i Sverige” (Greycat Publishing, 2020). Och han talar om en extrem och målmedveten politisk organisation som använder religionen som front och som äter sig in i alla samhällsfunktioner.

Integrationspolisen i Göteborg, Ulf Boström, skriver i en förhandsrecension: ”Medborgarna har hållits ovetande om islamismens etablering i offentlig verksamhet.” Boström konstaterar också, att de medborgare som påtalar islamismens version av ”demokrati” blir alltmer utsatta.

Och samhället skyddar dem inte – utan bjuder istället in extremisterna.

Muslimska brödraskapet är en världsomspännande organisation. Den har – trots att den bara respresenterar en mindre del av islam – lyckats skapa bilden av att man företräder alla muslimer. Brödraskapet stöds dock bara av sju procent av muslimerna i Sverige.

Organisationens syfte är att skapa ett globalt kalifat. Vägen dit går via enklaver i samhället och särlagstiftning. Lobbyingverksamheten är i sig inte olaglig, men syftar till att skapa ett helt annat samhälle än det vi har idag.

Johan Westerholms bok om islamismens landvinningar i Sverige är ingen rolig läsning. Men den är en gedigen och viktig genomgång. Och den borde vara obligatorisk läsning för varenda offentlig funktionär i vårt land. Ja, egentligen även i skolundervisningen under temat ”om detta må ni berätta”.

Tyvärr lär det inte hända, men man kan ställa fråga varför vi inte är mer rädda om vårt samhälle än att vi nonchalant ger upp det. Blandar vi ihop respekt för andras åsikter med acceptans för att andra skall få tysta våra?

Annons

Utan kunskap om det som händer, kan vi inte skydda samhället. Och rätt som det är, har vi tappat greppet. Fullständigt. Tyvärr är vi på god väg.

Läs den!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!