”Djurfront” saboterar för småföretagen

”Djurfront” saboterar för småföretagen

Sedan 2018 har organisationen ”Djurfront” och sympatisörer till denna bedrivit protestaktioner utanför Sanna Rylanders klädbutik i Helsingborg. Med tiden har protesterna trappats upp och är nu i en nivå av ren terror.

Annons

Utanför Sanna Rylanders klädbutik i Helsingborg har i över ett år stått maskerade och svartklädda personer, vissa i blodiga djurdräkter, som filmat butikens kunder. Kundernas ”brott” är att de väljer att handla i en butik som har pälsdetaljer på sina kläder.

Sekten ”Djurfront”, som är att betrakta som våldsbejakande, uppmanar i sociala medier sina sympatisörer att trakassera butiksinnehavaren. Och för säkerhets skull lämnar man också hennes adressuppgifter. Uppmaningar som resulterat i mordhot, anonyma hotsamtal och mail.

I flera veckor har nu dessa ”djurvänner” posterat sig utanför butiken Viva Nilla i Helsingborg där de skriker glåpord åt kunderna och kallar dem för ”mördare”. För inte så länge sedan blev det handgripligheter utanför butiken när andra affärsinnehavare tog sin kollega i försvar.

Butiksinnehavaren upplever det som polisen inte gör något. En av dem som tog sin kollega i försvar vid oroligheterna utanför butiken berättar för Göteborgs-Posten hur hon själv blev misshandlad. Anmälningar om skadegörelse, misshandel, ofredande och hot har lämnats in till polisen.

Många av Sanna Rylanders kollegor har också varit i kontakt med polisen och ställt samma fråga: Varför gör polisen inget? Är det rimligt att en grupp människor dag efter dag står utanför en butik och i talkör anklagar kunder och butiksinnehavare för att vara ”mördare”?

Polisen säger att demonstrationsrätten är så stark i Sverige att de inte kan göra något. Detta trots att något polistillstånd för demonstration inte finns.

Sanna Rylander berättar för Göteborgs-Posten den 30 juni: ”De var inne i butiken en dag. Två killar med mask kom in och rev ner alla kläder. Sen tog en av dom en sko och slog mig i ansiktet”. Men man nöjer sig inte med detta. Som även andra av ”Djurfronts” kvinnliga måltavlor fått erfara, har man startat falska konton på porrsajter i kvinnornas  namn. Uppgifter som man sedan spritt på nätet.

Annons

Sanna Rylander berättar för G-P hur hon bara på en kväll kan få mellan 200 och 300 samtal med meddelanden om att hon och all personal ska dödas.

Det Sanna Rylander i Helsingborg nu får uppleva, och andra butiksinnehavare i landet som har för ”Djurfront” felaktiga varor att sälja, är vad många av Sveriges bönder varit utsatta för i flera år.

Protestaktioner, trakasserier, skadegörelse, hot och våld. Ett flertal uppgifter har kommit om hur också yngre barn till djuruppfödare och djurhållare utsätts för hot och påhopp. Butiksinnehavare och bönder pekas ut på nätet och på affischer med foto, namn och adressuppgifter.

Sanna Rylander säger till Göteborgs-Posten att hon ”tappat hoppet” för det svenska samhället. Hon är besviken på polisen som hon menar inte tar brotten på allvar. Inte heller ser de hela bilden av hot och trakasserier. Hon uttrycker också sin besvikelse när det gäller de lokala medierna i Helsingborg som beskriver ”Djurfronts” verksamhet som ”opinionsarbete”.

Polisen i Helsingborg säger till Göteborgs-Posten att: ”Uppfattar hon att hon utsatts för brott så är vi skyldiga att ta upp en anmälan. Sen får förundersökningsledare avgöra om det går att leda i bevis eller inte”.

Inte att undra på att Sanna Rylander är uppgiven.

Krister Einarsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!