Linnéstatyns beskyddare – bra jobbat Boys!

Linnéstatyns beskyddare – bra jobbat Boys!

Var det någon som verkligen trodde att det skulle sluta vid Sydstatsgeneraler? Nej, såklart! När vänsteraktivisterna och deras svans av huliganer, som hatar vår historia, vill riva ned och förstöra, då går ingen historisk staty säker. Men nu ryckte fotbollssupportrar in till statyernas försvar.

Annons

Detta handlar inte om något annat än att kapa våra band med historien. Att få bort vita män och vad de gjort (på gott och ont) från våra minnesmärken. Det vandaliseras överallt, historia förvanskas och till och med den lilla statyn av sjöjungfrun i Köpenhamn kladdades i dagarna ned. Det skrev NB Nyhetsbyrån om igår.

I Sverige har den världshistoriske botanisten Carl von Linné varit i skottlinjen för sabotörerna. En gapig aktivist och hennes svans fick för sig att han var rasist och krävde att våra statyer skulle rivas ned. I Lund sprejade man färg på Linné. I Stockholm hotade man att attackera statyn.

Men med förebilder från fotbollssupportrar och andra grupper i Storbritannien och USA samlades AIK:s supportergäng ”Firman Boys” för att skydda Linnéstatyn i Stockholm mot vandalisering. Om detta twittrar den moderater riksdagsmannen Hanif Bali: ”AIK:s Firman Boys slänger sig in i kulturkriget.”

Det fick tydligen önskad effekt. Statyn fick vara ifred. Vänsteraktivisterna höll sig därifrån.

Det bröt förstås ut en diskussion om ”Firman Boys” och deras vandel och rykte i olika sammanhang. Någon anmärkte också, att de förmodligen inte hade haft en aning om vem Linné var innan de fick chansen att slåss för att försvara statyn. Och så vidare.

Vi konstaterar följande: AIK:s supporterklubb och många andra, som försvarar våra kulturminnesmärken mot vänstermobben, kan säkert ha ett track record som vi inte skulle ställa oss bakom. Men denna gång har de faktiskt gjort en insats – oavsett de känner till Linné eller ej.

”Firman Boys” har skyddat en viktig del av svensk historia. För det lyfter vi på hatten. Bra jobbat, Boys!

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!