Migrationskaoset: Vi behöver en vuxen i rummet – på riktigt!

Migrationskaoset: Vi behöver en vuxen i rummet – på riktigt!

Hur länge till ska barnen få tillåtas förstöra och agera ut? Varför finns det ingen som lyssnar på de få vuxna i politiken, på de som satt ner foten och sagt att nu får det räcka med oansvarig barnslig flyktingidealism? Svenska folket vill ha mindre migration, svenskarna vill ha en annan migrationspolitik, svenska folket vill ha en förändring. För att rädda liv på riktigt är det dags att vi pratar hederligt och ärligt om migrationen. Att vi talar sanning om att den politik man bedrivit sedan 1991 är ett gigantiskt misslyckande och ett svek mot omvärldens flyktingar.  

Annons

För det är de som är de stora förlorarna av öppna hjärtan och allt åt alla-politiken. Det är alltså bara inte svenskarna som har förlorat mycket, världens flyktingar kan komma att förlora allt p g a missriktad godhet. I sin iver att lajva goda så har socialdemokraterna och miljöpartiet helt förstört en i grunden bra tanke och ett system för att hjälpa människor på flykt undan krig. 

Jag har inget emot att hjälpa människor, och jag är ganska övertygad om att de flesta svenskar inte heller har något emot att hjälpa de som är på flykt. Vad vi inte gillar är att bli  lurade, att våra politiker och journalister ljuger om förträffligheten med ett migrations-industriellt komplex. Deras argument har varit att vi får färggranna tyger, musik, kultur och mat. Saknade Sverige allt detta före 1991? 

Och sen ska vi inte glömma kompetenslögnen där man tryckt i oss att de vi räddar är högutbildad spetskompetens.  Att Invandrare genererar vinster, de räddar välfärden med sin blotta närvaro i landet. Inga av deras argument är i min värld giltiga argument för att ha gett hundratusentals människor permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. 

Sverige har gått från en städad och reglerad migrationspolitik till en soptipp av kaos. Många vill skylla detta enbart på socialdemokraterna och det kan man ju göra, men det är inte rätt. Det är nu viktigt att markera här vem som faktiskt påbörjade den galenskap vi har i dag. Året var 1991 och Carl Bildts regering rev upp Luciabeslutet

Luciabeslutet kallas det beslut om asylpolitiken som togs av den socialdemokratiska Regeringen Carlsson I den 13 december 1989. Beslutet innebar att i fortsättningen bara så kallade ”FN-flyktingar”, som uppfyllde kraven enligt FN:s flyktingkonvention samt de med så kallade ”särskilt starka skyddsbehov” skulle få politisk asyl i Sverige. Krigsvägran och flyktingliknande skäl, tidigare humanitära skäl, skulle heller inte godtas.

Reglerna skulle gälla även dem som fanns i Sverige och väntade på besked, med undantag för barnfamiljer som vistats i Sverige i minst ett år.

Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20 000 personer kom jämfört med 19 000 under hela 1988.

Annons

Se här för att höra mer kring Luciabeslutet. 

När regeringen Bildt rev upp detta så öppnade moderaterna dammluckorna och godhets-vansinnet började att rinna över landet. Det är viktigt att komma ihåg detta nu när moderaterna försöker få det att framstå som att de tar ansvar i migrationskommittén. Hade de menat allvar så hade de först bett svenska folket om ursäkt. Det har de inte gjort och det kommer de inte heller att göra. Därför ska vi påminna dem om det kaos de varit med om att skapa.

För min del så är tålamodet fullständigt slut med miljöpartiet och socialdemokraterna, vars infantila flykting-idealism sakta men säkert förgör den svenska välfärden och alla våra möjligheter att i framtiden faktiskt kunna hjälpa. Mitt tålamod är slut när det gäller moderaterna som i dag försöker låtsas vara den vuxne i rummet.

De har drivit migrationsfrågan till den gräns där vi inte längre kan vara humanister eller medmänskliga. Deras politik skapar monster. Deras beslut har lett till att extrem politik kommer att bli en norm i framtiden. Gränserna kommer att stängas, folk kommer att skickas hem. Allt detta hade kunnat undvikas om ni bara hade lyssnat på en vuxen. 

The botten is nådd. Vi behöver ett nytt Luciabeslut, och det är dags att människor som fått medborgarskap eller PUT på felaktiga grunder far hem. Det är dags att vi sliter förmåner, PUT och medborgarskap, från grovt kriminella och att de får sitta av sina straff i sina hemländer. Åker du på semester till det land du flytt från så har du varken rätt till PUT eller medborgarskap i Sverige. Dessa och många andra frågor måste upp på bordet.

Det är så illa att vi snart inte ens kan hjälpa de mest behövande. Detta kan ni skylla på de skrikande idealisterna som vill att “någon annan” tar kostnaden medan de själva får njuta av och bära den höga moralen. Det är dags att vuxna människor tar över migrationspolitiken, för det är bevisat bortom alla tvivel att de inom sjuklövern inte har kompetens, vilja eller idé för att lösa denna ödesfråga.

Jag vill se en vuxen, tråkig, politiskt debatt med frågor som kretsar kring grundläggande, fundamentala principer som ställs mot varandra. Att politiker gör det de ska göra. Göra prioriteringar och ideologiskt våga ställa intressen i samhället mot varandra. För det är det politik är. Politik är inte handhjärtan, prideparader, refugees welcome-tröjor.

Jag är så innerligt trött på fantasier, moraliska pekpinnar, på bror duktig-politik, på skrikande idealister som inte förstår orsak och verkan, som i sina baby-skrik blir förvånade över att deras beslut har en konsekvens och en motpol. Jag är trött på hånfulla politiker som sänker sina motståndare till epitet när konsekvensen av deras politik får ljuset på sig. 

Slutligen; gå inte på tramset om en bred överenskommelse. Det enda som det betyder är fortsatt makt åt Socialdemokraterna. 

Roger Sahlström

Bilden: FLT, december 1989.

Vidare läsning:

https://www.svd.se/mytomspunnet-luciabeslut-stangde-inte-sveriges-grans
https://www.youtube.com/watch?v=0RNSzGmHHx4

https://inslag.se/journal/2011/1/27/varfor-fattades-luciabeslutet.html
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svart-for-utrikesfodda-att-fa-jobb-tar-i-snitt-atta-ar

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9mWJJ/60-000-flyktingar-fick-uppehallstillstand–sa-manga-har-fatt-jobb

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!