Rekordskjutningar när gängen inte kan ta semester

Rekordskjutningar när gängen inte kan ta semester

Det är jobbigt att vara kriminell i Sverige. Så pass jobbigt att kriminella numer polisanmäler polisen när polisen gör sitt jobb. Det är verkligen synd om kriminella, så redan nu vill jag dela ut massor med handhjärtan till Sveriges alla grovt kriminella som haft det tufft. Ni är inte ensamma, det finns många som tänker på er. 

Annons

Under coronaepidemin har det tydligen varit är det extra jobbigt att vara kriminell, för enligt media kan inte kriminella åka på semester till släktingar i hemlandet vilket i sin tur har lett till att skjutningar mellan gängen ökat i Stockholm.

Det är dags att våra politiker gör något åt detta. Det är orättvist att kriminella inte har rätt till semester. Arbetare har lagstadgad rätt till 5 veckors semester. Varför har inte kriminella rätt till detta? Att stjäla, hota, mörda och sälja knark är också en sysselsättning. Bara för att arbetsförmedlingen inte har en kod för detta så försvinner inte de arbetade timmar som kriminella lägger ner på sin verksamhet. 

Kriminella borde faktiskt har rätt till minst 12 veckors semester eftersom deras kreativa verksamhet skapar arbeten, massor av arbeten. Varje gång det går lite snett på deras arbetsplats startar en kedja av andra verksamheter. Polisen, ambulanspersonal, vårdpersonal och journalister sätts i arbete. Kriminella skapar jobb, jobb innebär skatteintäkter, skatteintäkter innebär en bättre skola, vård och omsorg och en bättre omsorg gör att vi kan ta emot fler semestrande kriminella.

Det är ett anspråkslöst förslag. Men semester är en rättighet, likaså att få vara fredad från polisen. Istället för att se de kriminella som ett problem borde vi istället se deras kreativa verksamhet som något skapade, som något som bygger landet. För i allt detta så är det viktigt att komma ihåg att svenskar kräver bidrag som gör landet fattigt. Kriminellas verksamhet kan vara grunden för en ny ekonomi. 

Släpp fångarne loss – det är vår!

Roger Sahlström

 

Annons

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!