Men vakna upp!!!

Men vakna upp!!!

Nu är det väl ändå rätt klart för var och än vartåt det barkar? Först ”fredsrörelsen”, sedan ”miljörörelsen” och nu diverse obskyra plattformars om BLM och andra, vars huliganer vill riva ned vårt västerländska samhälle. Pådrivet av kvasiintellektuella aktivister i ”forskarkläder”.

Annons

I bakgrunden hejar kineser, ryssar och islamister på, medan den västerländska demokratin undermineras och faller.

OK, det finns många verksamheter och plattformar som har ett gott syfte. Det behövs förstås en vettig, pragmatisk fredsrörelse – den kallas försvarsmakt.

Det behövs människor och organisationer som tänker på miljön och verkar i rätt riktning med hållbara lösningar.

Och väldigt få skulle naturligtvis förneka att svartas liv är lika mycket värda som andra.

Men det vanliga argumentet ”Black Lives Matter har ju ett gott syfte, så det är bra att man stödjer dem” håller inte. Myten och plattformen har blivit användbara för obskyra element, som tar över och jobbar med sina egna agendor och syften.

I Sydsvenska Dagbladet poppar ett par aktivister förklädda till ”forskare” upp och vill lägga ned polisen, eftersom våldsmakten inte behövs. De heter Ida Nafstad och Amin Parsa, ”forskare” vid – just det! –  rättssociologiska institutionen vid Lunds universitet.

De seglar vidare på samma naiva idé om att polisen bör läggas ned – precis som BLM kräver i USA. För polisen är rasistisk. Även i Sverige. Den nya teknologin för ansiktsigenkänning är ”rasistisk”, tycker dessa båda stjärnor inom den akademiska forskningen.

Annons

Och det är orättvist att poliserna flockas i Rosengård och kontrollerar människor och provocerar dem – medan de som bor i Limhamn och på andra välbärgade ställen slipper poliskontroller… OK… Och var finns våldbrottslingarna, tror ni?

Ja, skratta ni. Men de här figurerna kommer att få genomslag. Garanterat. Eftersom våra myndigheter är fulla av liknande aktivister och de som fortfarande analyserar och tänker är för fega för att hålla emot alla skogstokiga dumheter som väller över oss!

Och tillslut kommer dessa ”genier” fram till att vi behöver färre poliser och mer ”rättvis” teknologi.

Ja, jisses… Och inspirerade är de förstås av dumheterna som nu sker i USA.

Och allt detta får miljarder i stöd av näringslivet – av företag som utan minsta koll skänker stora summor till Black Lives Matter utan att ha en susning om hur pengarna kommer att användas. NB Nyhetsbyrån har skrivit om detta idag på nyhetsplats.

Ha detta i minnet nästa gång nu får för er att köpa något på Hennes & Mauritz, handla fotbollsskor från Adidas eller slår på en film från Netflix…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!