När avgiften blir för hög – då lämnar man klubben

När avgiften blir för hög – då lämnar man klubben

Allt fler börjar ifrågasätta EU. Även människor som röstade ”ja” hösten 1994. Även människor som tänker själva och inte lyssnar på propaganda från Ryssland eller Kina, som ju av förklarliga skäl vill bli kvitt EU.

Annons

På denna ledarsida är vi i grunden positiva till EU. I vart fall den organisation som rådde 1995, då Sverige gick med. Men på 25 år har EU förvandlats till en politisk koloss som utnyttjar sina kassakor utan att ge något tillbaka.

Sverige, Nederländerna, Österrike, Danmark… Vi är små länder med få röster i EU. Men vi tillhör också nettobetalarna. De som får stå för notan när de andra inte har råd. När de andra vill gå i pension tidigt och inte orkar jobba.

Och nu har vi blivit skinnade igen!

Stefan Löfven – denne förment slipade f d fackpamp – lyckades inget vidare i förhandlingarna den här gången. Istället har han skuldsatt svenska skattebetalare för decennier framåt. För att syd- och östeuropéer inte kan sköta sin ekonomi. Och vill pensionera sig vid femtio.

Allt medan våra egna pensionärer ser sig snuvade på de surt ihopskrapade pengarna.

Vi skattebetalare i Sverige har inte råd att ens gå i pension vid 65 längre. Vi skall till att börja med betala för en massa lågutbildade människor som har kommit hit och lever på bidrag. Och nu skall vi dessutom betala för resten av EU också.

Alla skall vara överens i EU för att det skall bli beslut. Löfven hade kunnat säga ”nej”. Det gjorde han inte. Han offrade i stället Sveriges hårt arbetande skattebetalare. Och lät oss ta räkningen. Kom ihåg det 2022.

Annons

Vi konstaterar, att detta medlemskap blir oacceptabelt dyrt nu. Och när man inte får ut något av klubben man är med i – då lämnar man den. Som britterna.

Christopher Jarnvall

 

Illustration: Steget Efter.

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!