Åsa Linderborg – en farlig politruk

Åsa Linderborg – en farlig politruk

Ja, det kan låta hårt att kalla Åsa Linderborg för en hysterisk politruk. Men då är det värt att minnas att hon med sina ord tidigare dömt människor, att hennes ord har drivit en man till självmord och att hon fortsätter att agera åklagare, domare och bödel. 

Annons

Benny Fredriksson var tidigare vd för Kulturhuset Stadsteatern och han valde att efter ett metoo-drev att avsluta sitt liv, efter att tidningen Aftonbladet, där Åsa Linderborg var kulturchef, drevade hårt mot Benny Fredriksson 2017. Som kulturchef på en av Sveriges största tidningar så kunde Linderborg utöva makt, en otroligt makt och hennes ord var ett hårt vapen, och är det fortfarande. 

I dag säger hon att hon ångrar sig och i en intervju får hon stolt berätta om sin ånger. 

Hon berättar i intervjun att ”Det finns en mening jag ångrar i Benny-texten!” och senare: ”Äh, jag borde inte ha skrivit Benny-texten alls!”

En man är död och detta är vad en person ur kultureliten får ur sig om en mans självmord som hon var direkt inblandad i. Det låter ungefär lika illa och vagt som när man under Nürnbergrättegångarna sa: ”Jag lydde bara order”. 

Men den ångern satt inte längre in än vad hennes näsa räcker. Åsa Linderborg vill smaka mer blod och vill se fler offer, och den man hon vill döda av denna gången är Alexander Bard. I samma intervju får Linderborg fortsätta att använda sina vapen och denna gången pekar hon ut Alexander Bard som rasist. I ena andetaget ånger, i nästa vapnet draget och satt mot pannan på offret.

Nu är inte Bard tunnhudad eller lättkränkt, så hon skjuter verkligen lösa plugg mot honom. Men hennes uttalande kring Bard visar på att hon inte tänkt något vidare kring Fredrikssons död och att hon inte förstått att hennes ord får konsekvenser, ibland dödliga sådana. Åsa Linderborg har ett ansvar för det hon skriver och startar. Det spelar ingen roll om hon hade en fin eller god tanke och bara menade väl. 

Jag har själv haft en stund i skiten med Åsa Linderborg, och hon har använt sin maktplattform för att sprida lögner om mig och utmålat mig som något jag absolut inte är. 2014 kontaktade jag mitt fackförbund för att berätta och förklara hur det är för mig som fotograf. Den korta intervjun välte landet totalt under några dagar.

Annons

Jag hade hoppats på en faktiskt debatt och ett samtal om de problem som jag hade då jag var ute på uppdrag. Istället blev det artikel efter artikel med lögner som efter hand rättades eller helt togs bort då det visade sig att det som Linderborg skrev om mig var lögner från hennes sida. 

Linderborg lärde sig inget då, trots att hon blev brutalt uppläxad av Ivar Arpi och av tryckfrihetsexperten Nils Funcke, och hon verkar inte ha kommit till någon större insikt nu heller. Troligtvis kommer hon inte att komma till insikt förrän den dagen då orden vänds mot henne själv. 

Det är beklagligt att en människa med denna makt fritt får sätta domar på människor. Utmåla dem som något de inte är eller påstå saker de aldrig gjort. Men makten passar Linderborg och hon använder den flitigt.

Med en fot i den kommunistiska folkmordsmyllan och med ord som kan avpolletera människor är Åsa Linderborg en av de farligaste människor som i dag får yttra sig. Lika farlig som politiska kommissarier som en gång fostrade och dömde i Sovjetunionen

Roger Sahlström

Vidare läsning:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=5848267

https://www.dagen.se/livsstil/asa-linderborg-nar-krisen-kom-hjalpte-inte-karl-marx-1.1601742

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!