Beväpnad svart milis borde ge Trump öppet mål inför valet

Beväpnad svart milis borde ge Trump öppet mål inför valet

USA skakas allt hårdare av kravaller i spåren av BLM-upploppen, som startade för två månader sedan. Nu sätter man eld på domstolsbyggnaden och stormar polisstationer. Och en svart beväpnad milis växer fram.

Annons

President Donald Trump har en viktig valfråga: Lag och ordning. De kravaller som sannolikt har startat i syfte att beröva presidenten segern i höstens val, riskerar att få en backlash. Trump borde ha öppet mål genom att lova att återställa lag och ordning.

I Oakland vid San Fransisco har upploppen blossat upp igen. En domstolsbyggnad har bränts och en polisstation röjdes av folk som uppenbarligen bara var ute efter att ställa till upplopp.

Nu rapporteras det även att svarta bildar en egen milis i spåren av kravallerna. De skall skapa en stat i staten, tycks det. Det skriver The Telegraph.

Det hela går under beteckningen ”NFAC”, vilket torde utläsas ”Not Fucking Around Coalition”.

NFAC är en beväpnad rörelse av svarta som vill bygga upp sin egen ”nation”. Nu fruktar många början på ett regelrätt inbördeskrig mellan beväpnade fraktioner och de reguljära förbanden.

Även demokratiska politiker är oroade över den våldsvåg som okontrollerat sveper med i kölvattnet av BLM-protesterna. Det läser vi ut av kravallerna i Oakland.

USA står inför en omfattande och långvarig kris och den behöver hanteras. Vissa bedömare menar, att det finns risk för att undantagstillstånd kommer att införas i samband med att Trump tar tillbaka territoriet.

Annons

Men vid sidan av de mer civila frågorna kommer USA:s säkerhet att prioriteras. Det gäller inte bara från statsapparatens sida utan även från väljarnas. Därför borde Trumps väg till nästa period vara säkrad.

I tider av kris väljer man oftast det etablerade och chansen att Demokraterna skulle kunna hantera den kris USA nu genomlider bättre är väldigt liten. Här gäller det nämligen att ta i med hårdhandskarna. Så Trump borde ha öppet mål.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!