Brännskadad bilbrännare hävdade att han ”stekt kyckling”

Brännskadad bilbrännare hävdade att han ”stekt kyckling”

En 23-åring som stod inför tingsrätten i Malmö för två bilbränder hävdar att han är oskyldig och att han fått sina brännskador när han stekte kyckling. Det rapporterar NB Nyhetsbyrån från Skåne.

Annons

En natt i december 2018 greps en yngre man i Malmö. Han misstänktes för att ha satt eld på två bilar. Någon hade hällt bensin på bilarna och sedan tänt eld.

En av bilarna började sedan rulla och krockade mot ett förråd som också det började brinna. Skador för över 200 000 kronor blev resultatet av de båda anlagda bränderna.

Polisen fick under natten larm om en yngre man som kommit till akuten med brännskador och stinkande av bensin.

Den yngre mannen hade en förklaring till brännskadorna i ansiktet. Han skulle nästa dag flyga och det var något han var nervös för. För att lugna ner sig blandar han läkemedel som är narkotikaklassat med alkohol.

Sedan bestämmer han sig för att steka två kycklingar i olja. Men nu använder han för mycket olja och allt fattar eld. Han hade sett på TV hur kött flamberades och skulle nu göra detsamma med kycklingarna.

Han satte eld på oljan men gjorde misstaget att hälla på ytterligare olja som då slog upp i ansiktet på honom. Det var så han fick sina brännskador.

På brottsplatsen har polisen funnit en grå mössa. I mössan hittar man DNA som matchar 23-åringens. Kycklingarna var alltså oskyldiga…

Annons

Krister Einarsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!