Sexbrott bakom taxichaufförens mordförsök

Sexbrott bakom taxichaufförens mordförsök

Taxichauffören körde in i folkvimlet på gågatan i centrala Borlänge. Nu misstänker polisen att föraren haft en särskild måltavla. Chauffören utreds i ett sexbrottsärende där en av de fem skadade, varav en allvarligt, är inblandad. Det skriver Aftonbladet.

Annons

Taxichauffören, som är 27 år, skall enligt uppgift nyligen ha anmälts för sexuellt utnyttjande av barn. En anhörig till målsägaren, som är en tonårsflicka, skall gjort anmälan. Utredningen i ärendet pågår fortfarande.

På fredagkvällen möttes den anhörige och taxichauffören av en slump inne i Borlänge. Vittnesuppgifter tyder, enligt polisen, också på att chauffören körde på personerna medvetet. När polisen grep honom var han nykter.

En privatperson lyckades stoppa mordförsöket och slita ut chauffören ur bilen och hålla honom kvar tills polisen anlände.

Taxichauffören misstänks för mordförsök på sannolika skäl och gällande de fyra andra som blev påkörda handlar det om grov misshandel.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!