Bill Clinton åkte till Jeffrey Epsteins ö med 2 ”unga flickor” enligt ett vittne

Bill Clinton åkte till Jeffrey Epsteins ö med 2 ”unga flickor” enligt ett vittne

I offentliga domstolsdokument som rör Jeffrey Epstein och den barnsexhandel han bedrev på sin ö tillsammans med sin påstådda medarbetare Ghislaine Maxwell, har en kvinna vid namn Virginia Giuffre, som tidigare offentligt gått ut och anklagat Epstein för sexhandel, nu berättat att hon en gång såg den före detta demokratiska presidenten Bill Clinton på Epsteins ö med ”två unga tjejer” från New York. Det skriver Newsweek.

Annons

Advokaten Jack Scarola frågade ut Guiffre:
”Har du något minne av att Jeffrey Epsteins specifikt berättade att ”Bill Clinton är skyldig mig?” ”Ja, det gör jag,” svarade Guiffre. ”Det var dock med ett skratt. Han (Epstein) skulle skratta av det. Du vet, jag kommer ihåg att jag frågade Jeffrey vad Bill Clinton gör här (på Epsteins ö), men han (Epstein) skrattade och sa att han är skyldig mig.”

”Han berättade aldrig för mig vilka fördelar det innebar för honom”, fortsatte Guiffre. ”Jag visste aldrig. Jag visste inte om han var allvarlig. Det var bara ett skämt … Han berättade för länge sedan att alla är beroende av honom. De är allihop i varandras fickor.

I ett uttalande till Newsweek i fredags förra veckan ​​förnekade en talesperson till Clinton anklagelsen och sa att ”han har aldrig varit på Little St. James Island”. ”Han hade inte pratat med Epstein på över ett decennium,” tillade Angel Ureña.

Epstein hade många band till Clinton, och tillsammans med många andra stora internationella kändisar med kända namn, var han en återkommande passagerare på Epsteins privata Boeing 727-plan som fick smeknamnet ”Lolita Express” på grund av att Epstein ofta skickade minderåriga flickor till ön Little Saint James.

År 2002 var Epstein värd för skådespelarna Kevin Spacey och Chris Tucker i samband med Clinton Foundation, på en turné 2002 i Afrika. Epstein kallade då Clinton ”världens största politiker.” I en tidningsartikel i New York från 2002 där president Donald Trump nämnde Epsteins förkärlek för flickor ”på den yngre skalan” berömde Clinton Epstein.

2015 släppte den nu avaktiverade popkultur- och nyhetswebbplatsen Gawker flygloggböckerna från Epsteins Gulfstream och Lolita Express 727. Clinton listas ha flugit minst 11 flygningar på Lolita Express. På alla 11 flygningarna åkte han med Maxwell och Epsteins tidigare assistent Sarah Kellen. Kellen har anklagats i domstolsförhandlingar för att ha rekryterat unga flickor, och fungerat som en hallick åt Epstein.

På flera flygningar är kvinnor som flög med Clinton antingen listade med endast deras förnamn eller helt enkelt som ”tjej”.

Annons

I ett uttalande från The Clinton Foundation från 2019 påstår man att Clinton ”inte vet någonting om de fruktansvärda brott som Jeffrey Epstein gjort sig skyldig till”, och tillade ”Clinton tog totalt fyra resor på Jeffrey Epsteins flygplan. Personal från stiftelsen var alltid med på varje resa,” fortsatte uttalandet. ”Han har inte pratat med Epstein på över ett decennium, och har aldrig varit på Little St. James Island, Epsteins ranch i New Mexico eller i hans bostad i Florida”.

Andreas Swedberg

Relaterat
Två framstående amerikanska politiker syns ha sex med minderåriga

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!