Scania: ”Vi ser slutet på globaliseringen”

Scania: ”Vi ser slutet på globaliseringen”

Globaliseringen är på väg att dö ut och man utesluter inte att fler än 5 000 anställda kan få lämna Scania. Det säger Scaniachefen Henrik Henriksson som blivit intervjuad av SvD.

Annons

Henrik Henriksson tror att Scania har lämnat det värsta kvartalet bakom sig som innebar att Scania redovisade en rörelseförlust på 200 miljoner kronor.

– Vi har varit i en djup V-svacka, men snabbt kommit tillbaka och nu planar det ut på en lägre nivå. Kvartal tre och fyra bör vi vara på en hyfsat stabil nivå, säger Henrik Henriksson till SvD.

Nu håller 5 000 personer på att lämna Scania, en tiondel av arbetsstyrkan. En tredjedel av de 5 000 har redan gjort det och resten ska ha lämnat bolaget före årsskiftet.

Räcker det med 5 000?

– Om det skulle komma en andra våg av pandemin eller om stimulanspaketen inte fungerar kanske det krävs ytterligare åtgärder. Men jag tror att det räcker.

Henrik Henriksson påpekar att produktionen och försäljningen är vana vid att bemanningen går upp och ner, men nu gäller neddragningen även 1 000 tjänstemän i Södertälje, en tiondel av de tjänstemän som jobbar där.

– Det är den tuffa biten, i och med att det inte brukar vara neddragningar där så tjänstemännen är inte vana vid sådant.

Annons

Samtidigt ökar Scania produktionstakten för att beta av orderboken. Neddragningen beror inte bara på coronakrisen. Henrik Henriksson passar även på att omstrukturera eftersom branschen håller på att förändras med mer elektrifiering och digitalisering.

– Den resan påbörjade vi ett par år tillbaka och vi accelererar nu tempot i den. I stället för att klippa svansen två gånger tar vi de planer nu som vi egentligen hade för 2021 och 2022.

Eftersom Scania varje dag kan följa hur 450 000 lastbilar körs och är lastade har Henrik Henriksson en tydlig bild av konjunkturläget.

– Vi har sett hur det har gått ner under tre månader med 25 procent och sedan upp till normalläge. Först i Kina, sedan i övriga Asien och i Europa. I Europa rullar nu lastbilarna lika mycket som i januari och februari. I Kina och Asien rullar de 5 procent mer. Men i Latinamerika är det minus 20 procent. Där är de mitt nere i svackan.

När det gäller bussar ser det betydligt värre ut, särskilt för turist – och långfärdsbussar där trafiken har fallit 90 procent. Bussar utgör dock endast en tiondel av Scanias verksamhet.

– Stadsbussefterfrågan börjar redan komma tillbaka och kollektivtrafiken återhämtar sig även om den anpassar sina flöden. Men för turistbussar tar det nog ett par år att återhämta sig. Många av dem som åker på den här typen av transporter är pensionärer.

När kan Scania som helhet vara tillbaka till normala nivåer?

– Förhoppningsvis, med vaccin och lyckade stimulansåtgärder, kan vi börja resan tillbaka och vara tillbaka om två, tre år. Om stimulanspaketen lyckas bättre kan det gå fortare.

Han berättar att coronakrisen började med att Scanias leverantör i Kina inte kunde leverera. Sedan blev det problem med leveranserna från Italien. Samtidigt fanns många av Scanias leverantörer i Frankrike.

– När Frankrike sedan beslutade om nya regler föll korthuset och vi var tvungna att stänga alltihopa.

Kommer ni att fortsätta med just-in-time-leveranser?

– Ja, men jag tror däremot att systemen kommer att bli mycket mer integrerade med våra leverantörer och mycket mer transparenta så att vi kan följa deras buffertar och lager och även hur det ser ut hos deras leverantörer.

Henrik Henriksson förutspår att globaliseringen tynar bort och att den globaliseringen som drivit utvecklingen de senaste åren är på väg att dö ut.

– Det blir mer regionalisering, tyvärr. Globaliseringen är på väg bort då stora länder inför öppna och dolda handelshinder. Vi har ett produktionssystem i Latinamerika och ett i Europa som är ganska självständiga. Det drog vi nytta av i krisen då vi kunde hålla igång längre än många andra. I Asien behöver vi också ett självständigt produktionssystem.

Scania är en del av bolaget Traton som är börsnoterat med Volkswagen som huvudägare.

Andreas Swedberg

Relaterat
Dödsstöt för globaliseringen?

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!