Epstein tvingade tonårig tjej att ha sex med prins Andrew för utpressning

Epstein tvingade tonårig tjej att ha sex med prins Andrew för utpressning

Jeffrey Epstein hade mängder av mäktiga personer i sitt nätverk, inklusive presidenter, kungligheter och affärsmän. Den högst profilerade personen som är involverad i ärendena kring Epstein och Maxwell är Storbritanniens prins Andrew.

Annons

En av de kvinnor som anklagar Jeffrey Epsteins för att ha utnyttjat henne, har hävdat att Epstein tvingade henne att ha sex med prins Andrew för att få information om det brittiska kungahuset. Kvinnan påstår att Epstein hade instruerat henne då hon var mindreårig, att ”rapportera om detaljerna om det sexuella övergreppet” utförda av prinsen. Detta enligt domstolsdokument som lämnades in i december 2014.

Kvinnan har identifierats som Jane Doe som på samma sätt som Virginia Giuffre trätt fram för att vittna mot Epstein och Maxwell. Hon var en av de första kvinnorna som offentligt anklagade Epstein för sexuell handel och sexuella övergrepp.

Giuffre hävdar att Epstein har fått henne att ha sex med prins Andrew tre gånger i början av 2000-talet när hon bara var 17 år. Hertigen av York, som en gång var nära Epstein, förnekade starkt anklagelserna, men skandalen som följde tvingade honom att avsäga sig sina kungliga uppdrag. Han är för närvarande under enormt tryck från amerikanska åklagare och advokater som vill att han ska vittna för FBI, men han påstås varit samarbetsvillig hittills.

Andra män som hon påstår har sexuellt missbrukat kvinnor och flickor i Epsteins anda är före detta New Mexico-guvernören Bill Richardson, före detta senator George Mitchell, den franska modelleringsspejaren Jean-Luc Brunel och advokaten Alan Dershowitz.

I sin framställan har Giuffre namngett en annan prins, en ”känd premiärminister” och en spansk ”president”, vars identiteter ännu inte avslöjats. Alla män som hon uppgett har förnekat någon inblandning. Hon har också anklagat Ghislaine Maxwell för att ha handlat med och sexuellt missbrukat många flickor, inklusive minderåriga.

Avslöjandena utgör en del av hennes åtal mot Maxwell, och Maxwell har anklagat henne för att ljuga. Även om det avgjordes utanför domstolen till Giuffres fördel 2017, har advokater för Giuffre och andra påstådda offer kämpat fram och tillbaka för att offentliggöra många av dokumenten.

Maxwell arresterades förra månaden och har åberopat sig skyldig i väntande rättegång i juli nästa år. Hennes anklagelser, som inkluderar sexhandel, kan ge henne 35 års fängelse.

Annons

Andreas Swedberg

Relaterat
Ghislaine Maxwell: Två framstående amerikanska politiker syns ha sex med minderåriga

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!