Skånepolisens vecka full av våldsbrott

Skånepolisens vecka full av våldsbrott

I veckan har polisen i Skåne haft anmälningar om mord/försök till dråp, skottlossningar och misshandel att arbeta med. NB Nyhetsbyråns Skåneredaktion sammanfattar en del av vad som har hänt.

Annons

Natten till torsdagen avlossas skott mot ett flerfamiljshus i Trelleborg på Malörtsvägen. Två av lägenheterna träffas. Enligt polisen ska det ha befunnit sig en familj i en av de träffade lägenheterna. Polisen vet inte om skotten var riktade mot en av lägenheterna eller mot båda. Två anmälningar om försök till mord upprättas.

Mindre än tio minuter senare sker ytterligare en skottlossning i Trelleborg. Denna gång också mot ett flerfamiljshus, nu på Frännegatan. Också här finns det människor i lägenheten då skottlossningen äger rum. Polisen tror att de båda händelserna är kopplade till varandra.

Två män i 25-års åldern grips på natten i närheten av en av de båda brottsplatserna.

Sent på tisdagskvällen, kl 23.20 får polisen i Malmö larm om skottlossning i stadsdelen Söderkulla. Strax efter midnatt är polisen på plats och spärrar av ett område runt Södra Gulsparvsgatan. Det är flera personer som hör av sig till polisen om skottlossning.

Polisen säkrar fynd som tomhylsor i området och är av uppfattningen att något allvarligt inträffat och skriver en anmälan om grovt vapenbrott. Inga personer grips eller är misstänkta. Polisen vädjar till allmänheten och upplysningar.

I måndags larmas polis och ambulans till en bostad i Tomelilla, där en yngre man utsatts för misshandel. På plats kan polisen konstatera att skadorna är så allvarliga att mannen måste uppsöka sjukhus. En man i 20-årsåldern anhålles senare på natten misstänkt för mordförsök.

I Malmö får polisen en anmälan om ett bråk och att en person ska ha fått skär- och stickskador i en lägenhet på Kristianstadsgatan. På plats konstateras att mannan har skador över hela kroppen och måste uppsöka sjukhus för vård. Polisen har på natten ingen misstänkt.

Annons

Krister Einarsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!