Helgen blir het – då passar kallt rosébubbel

Helgen blir het – då passar kallt rosébubbel

Jo, jag råkade visst säga att jag inte var så förtjust i rosa bubbel. Det var kanske inte bokstavligt menat för en het augustihelg kan det faktiskt passar riktigt bra!

Annons

Förra fredagen missade jag vinspalten. Jag hade inte glömt den, men hela dagen gick åt till att hämta fem får i Småland. Och då blir det inte mycket skrivet. Och inte drucket heller om man kör.

Till får dricker man definitivt inte rosé-bubbel utan något gott rött. Gärna italienskt. Nu skall vi för all del inte äta upp våra nya får. De skall få lamm så småningom är det tänkt och just nu håller de på att bo in sig på gården.

Och medan fåren betar i hagen kan jag sätta mig och njuta av något gott att dricka. Denna rosa Crémant från Bourgogne är faktiskt en hit! Louis Bouillot (nummer 7781) för 129 kronor på Systembolaget.

Detta är som Champagne – men producerat i Bourgogne så det får inte kallas Champagne. Den är torr och frisk och fruktig och passar som en fördrink på altanen en vindstilla sommarkväll. Eller till bords med fisk och skaldjur.

Jo, jag gillar faktiskt den här rosa drycken att sitta och smutta på. Vädret ger den litet extra smak. Den passar definitivt bättre en ljummen augustikväll än en kall julidag, som vi ju har haft några…

Besök vilket välsorterat Bolag som helst, så bör den finnas där. Definitivt i klass med Champagne men 69-70 kronor billigare. Den rekommenderar jag! Skål och trevlig helg!

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!