Raseri – Netflix kritiseras för sexualisering av barn

Raseri – Netflix kritiseras för sexualisering av barn

I september släpper Netflix serien Cuties. Serien handlar om Amy, en elvaårig flicka som vill revoltera mot sin familjs konservativa värderingar genom att ”utforska sin kvinnlighet” och ”upptäcka twerking”. Serien som är regisserad av den franske regissören Maimouna Doucoure får nu mycket kritik för att sexualisera småbarn.Det här korsar en helig gräns som inte går att blunda för”, twittrar Emelie Steen, mediekommunikatör för Europeiska konservativa refomister i Europaparlamentet.

Annons

På premiärbilderna av serien som Netflix nyligen lanserat ser man elvaåringar i underkläder i utmanande positioner. En trailer till serien finns att se på IMDb och Youtube och serien släpps den 9 september på Netflix. Regissören Maimouna Doucoure som är uppväxt i Paris säger till brittiska Screen Daily att hon fick inspiration till filmtemat genom att intervjua unga tjejer på gatan. Hon ville veta hur de resonerade kring utmanande bilder på unga tjejer på sociala medier och vad som driver dem till att få uppmärksamhet. ”Jag förstod att de viktigaste för dessa unga tjejer är att få så många likes som möjligt”.

På Youtube har mer än 120 000 visat tummen ned till serien. Bara runt 8000 personer har tryckt på gilla-knappen.

En som gått ut stenhårt mot Netflix lansering är Emelie Steen, mediekommunikatör för Europeiska konservativa refomister i Europaparlamentet.

Vidare förklarar hon att hon generellt är emot censur men att detta är en mjukvariant av barnpornografi. ”Det är bortom all tolerans som yttrandefrihet” twittrar hon. Emelies Steen har fått medhåll i kommentarerna, bland annat från riksdagsledamoten för SD, Jonas Andersson.

Isabelle Eriksson

[email protected]

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!