Hästar stympas och dödas – del av grym utmaning på internet?

Hästar stympas och dödas – del av grym utmaning på internet?

Fransk polis letar efter ett gäng kriminella som ligger bakom lemlästande av flera hästar runt om i Frankrike. Sedan början av 2020 har flera hästar och åsnor hittats med avskurna kroppsdelar, vilket polisen menar kan vara en del av en vansinnig utmaning som trendar på internet. Det skriver Newsner.

Annons

Ögon som petats ut och ben som skurits bort är exempel på vad några hästar i Frankrike har utsatts för den senaste tiden. Hästarna har hittats lemlästade med grova sår. Det skyldiga har hunnit lämnat brottsplatsen.

Tidigare i år rapporterade franska France Bleu, att en häst vid Château-Salins hade fått sina öron bortskurna. Bara några dagar senare hittades en annan häst i en annan del av Frankrike som hade utsatts för samma sak.

Enligt Daily Mail har attackerna varit ett problem sedan februari i år, men de senaste veckorna har de blivit värre och mer frekventa. Enligt franska media är detta något polisen tar på stort allvar. De jobbar nu med att hitta dem som ligger bakom dåden, och misstänker att motiven kan vara en del av en utmaning.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!