Antisemiter, islamister och IS-anhängare bland upprorsmakarna i Malmö

Antisemiter, islamister och IS-anhängare bland upprorsmakarna i Malmö

Upploppen i Rosengård har med fog rört upp känslorna hos den svenska allmänheten. Minst upprörda verkar våra beslutsfattare vara, med vissa undantag.

Annons

Ganska snabbt efter kravallerna började det komma uppgifter från polisen i Malmö om att det inte fanns någon religiös motivation till det inträffade. Att det var inresta personer med helt andra intressen än religiösa som skrek ”Allahu Akbar”, hetsade upp stämningen, vandaliserade och angrep polisen och övrig blåljuspersonal.

Kvällsposten i Malmö har analyserat händelserna med hjälp av vittnen och filmer och anser sig kunna bekräfta att ”hat mot judar” förekom.

På filmerna, tidningen tagit del av, syns en grupp människor som med knutna händer skanderar på arabiska ”Judar, kom ihåg Khaybar, Mohammads armé återvänder”. Orden kan enligt Judiska Centralrådet inte tolkas som annat än uppmaning till mord på judar och utrensningar. Khaybar var en plats där profeten Mohammed och hans anhängare mördade judar år 628.

En av dem tidningen talat med som var på plats är frilansjournalisten Victor Pressfeldt, som bekräftar att ”ramsan” kunde höras under upploppen.

Bland våldsverkarna kunde identifieras islamister såväl som IS-anhängare.

Under kvällen pågick upplopp i olika delar av stadsdelen med blockerade gator, brinnande däck och stenkastning mot blåljuspersonal, inklusive polisen. Polisen utsattes för mycket våld under upploppen och många av räddningstjänstens fordon skadades.

Att det finns de i Sverige som inte vill höra talas om våld eller skadegörelse som riktar sig mot judar och kristna är bara att konstatera.

Annons

Två händelser efter upploppen i Malmö som det knappast går att förklara bort som en tillfällighet:

I Ronneby försökte grupper av människor sätta eld på kyrkan. Den unge man, själv med invandrarbakgrund, som försökte stoppas våldsverkarna och släcka elden misshandlades. Han fick också en sten i huvudet. I Ronneby känns mönstret från Malmö igen. Skyltfönster krossades, eldsvådor startades och det kastades sten mot polisen.

Till dessa tidigare händelser kan också läggas den 11-årige pojke i Malmö som angreps när han spelade fotboll i Varvsparken. Ett okänt antal personer började ställa frågor till honom varför han hade ett kors runt halsen. Pojken hånades för att han åt fläskkött och knuffades omkull så att han skadade sin arm. Han blev också bestulen på sina skor och sin fotboll. Polisen misstänker hatbrott.

Bland alla andra nu rådande problem i det svenska kungariket finns också ett antisemitiskt, främst i Malmö.

Krister Einarsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!