Polisen talar klarspråk om brottsligheten

Polisen talar klarspråk om brottsligheten

Igår intervjuades vice rikspolischefen Mats Löfving i skattefinansierade Sveriges Radios lördagsintervju. Löfving talade klarspråk: Vi har minst ett fyrtiotal klaner i Sverige som har kommit hit för att ägna sig åt brottslighet.

Annons

NB Nyhetsbyrån skrev om intervjun.

Det handlar oftast om klaner från dysfunktionella och våldsamma länder, om folk som har helt andra värderingar och en helt annan kultur än vi. Det handlar om människor som kommit med oklara identiteter, placerats i getton och pumpats fulla med bidrag.

Det handlar om migranter som aldrig har bidragit till att bygga på Sverige och som aldrig kommer att göra det. Folk som inte borde vara här, men med hjälp av försoffade myndigheter, vänsteraktivister och en obsolet lagstiftning ändå har lyckats hålla sig kvar.

Skattemedias Monica Saarinen – intervjuaren – försökte litet vagt argumentera med ”socioekonomiska” förklaringsmodeller. Som hon har blivit lärd, men polischefen Mats Löfving var mycket tydlig:

”Just nu har vi minst 40 släktbaserade kriminella nätverk i Sverige. Så kallade klaner. De har kommit till Sverige, påstår jag, enbart med syfte att organisera och systematisera kriminalitet.” Det sade han.

Han beskrev en totalhavererad integration, hänsynslösa släktbaserade kriminella nätverk och blodig laglöshet som bara har vuxit de senaste åren. Ingen går säker och polisen kämpar i underläge och mot hopplösa odds.

Statsminister Stefan Löfven såg inte problemen komma. Men vad ser han – egentligen?!

Annons

Och Löfven har inte varit ensam. Reinfeldts Allians-regering förde under Miljöpartiets inverkan en lika släpphänt migrationspolitik som vänsterregeringen har gjort sedan 2014. Kritiker avfärdades – en del avskedades.

Det som Löfving berättar om är ett rop på hjälp. Samma rop på hjälp som hans närmaste chef gick ut med förra helgen. Situationen är uppenbarligen desperat, annars hade aldrig den myndighet som skall skydda oss laglydiga medborgare gått ut så hårt.

Och än så länge har vi inte sett en enda politisk reaktion från dem som bär skulden. För det finns skyldiga. De heter Romson, Lövin, Fridolin, Reinfeldt, Ullenhag, Ask, Löfven, Damberg, Johansson…

De bör få svara för sig. För detta är ett resultat av deras slarv, naivitet och dumhet. Det är inget som bara har fallit över oss. Vi såg tecknen för länge sedan. Även de borde ha sett detta komma! Det var deras jobb! Det betalade vi skatt för!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!