”Svenska kyrkan är fientlig mot Israel”

”Svenska kyrkan är fientlig mot Israel”

Det är ett problem att Svenska kyrkan har en negativ attityd mot Israel. Man uttrycker  en aggressiv och fientlig hållning mot det judiska folkets viktigaste strävan under 1900-talet: Staten Israel. Det skriver Israels ambassadör i Sverige Ilan Ben Dov i ett debattinlägg i Expressen.

Annons

Något nedkortat i det följande:

”Det går inte att ignorera att den Svenska kyrkan aktivt och systematiskt förvränger historien genom att tala om den judiska staten som en kolonialmakt som etablerades på ett territorium den inte har någon historisk anknytning till.

Samma sak gäller även Svenska kyrkans grundlösa idé om att det den kallar ”ockupation” skulle vara grunden för konflikten mellan palestinier och Israel.

Den som analyserar Svenska kyrkans politik gentemot Israel ser att den ofta är mer extrem och mer polariserande än den som har sitt ursprung i den arabiska världen.

Ovanstående fakta kräver omfattande självrannsakan vad gäller den väg Svenska kyrkan valt och dess relevans i detta avseende.

Dialog är ett ord som för all del låter fint, men den enda dialog som Svenska kyrkan har är med dem som tycker likadant och inte med den israeliska sidan – den som tycker olika.

Den Svenska kyrkan har, tyvärr, ingen dialog alls med det sionistiska narrativet – önskan om att återupprätta en judisk stat i vårt historiska hemland.

Annons

Svenska kyrkans kontinuerliga användande av deviser som “hoppful och hållbar fred” kan inte på något sätt, när det kommer till Israel, förtäcka det faktum att kyrkan styrs av en grupp djupt politiserade representanter som under många år systematiskt format en hållning som är fientlig mot det judiska folkets viktigaste bedrift under 1900-talet – staten Israel.

Ilan Ben Dov”

 

Foto: Facebook

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!