Och vad händer nu?

Och vad händer nu?

Det känns ändå ganska bra – litet med triumfens makt bakom pennan – att konstatera: Vi hade rätt – de hade fel. Och vi fick också rätt till slut. Samtidigt finns det tillfällen när man faktiskt hade önskat att man ändå haft fel… Att det faktiskt inte var så illa som man trodde…

Annons

Men till slut brast det. En hårt belastad poliskår orkade inte längre. En politiskt ängslig polisledningen kunde helt enkelt inte längre hålla tyst.

Det blev den klassiska rollfördelningen: Rikspolischefen skickade ut ett rop på hjälp för tolv dagar sedan. En vecka senare talade hans ställföreträdare klarspråk.

Statsministern visste förstås ingenting – men skickade närmast ansvarig minister Damberg att skylla ifrån sig. Och igår kväll gick Löfven själv ut och sade det han – som regeringschef – borde ha sagt för länge sedan.

Man kan undra vem som skrev Löfvens hållpunkter inför framträdandet i Aktuellt. Hans nye talskrivare Daniel Swedin? Samme kille som för två år sedan hade avfärdat sin chef som ”rå rasist”?

Jo, visst känns det bra att se, att den analys vi och många andra gjorde för flera år sedan var korrekt. Men samtidigt känns det oändligt sorgligt att vi skulle behöva förlora delar av Sverige till tusentals tungt kriminella.

Och den viktigaste frågan är ändå obesvarad: Vad händer nu? Efter år av politisk försummelse?

Det återstår väl att se. Det är inte lätt att vara positiv. Uppförsbacken är lång. Det är inte bara brottsligheten på gatan som behöver åtgärdas.

Annons

Klanerna och deras nyttiga idioter, aktivister och annat samhällsfördärvligt har tagit sig in överallt.

Och Daniel Swedin är fortfarande talskrivare åt Löfven.

Hela vårt samhälle behöver skakas om, vädras ut!

Jobbet att återställa verkar närmast oöverstigligt givet den effektivitet Sverige brukar visa upp. Och innevarande regering verkar ha givit upp. Två år före valet.

Så låt oss börja med att hämta styrka och njuta av den dag som även idag är oss given!

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!