Det kommer inte att hända ett smack!!!

Det kommer inte att hända ett smack!!!

Vice rikspolischefen Mats Löfvings klartext om 40 släktbaserade kriminella nätverk i Sverige har rört om. Polisen var i ”chock” och nu kommer opponenterna igång. Om man skall tro mainstreammedia. Summa summarum: Det kommer inte att hända ett smack – och buset kan fortsätta regera.

Annons

”De här klanerna har kommit till Sverige enbart med syfte att organisera och systematisera kriminalitet. De arbetar med att skapa makt, de har stor våldskapacitet och de vill tjäna pengar. Och det gör man på narkotikabrott, våldsbrott, utpressning.” Det sade Löfving i Ekots lördagsintervju.

Vissa inom polisen blev tagna på sängen. Andra uppfattar situationen som lätt panikartad. Ytterligare andra – flertalet hoppas vi – känner, att det är befriande att någon äntligen talar klartext. NB Nyhetsbyrån skrev om det tidigare idag.

Agendajournalisterna på skattemedia och DN började förstås leta opposition inom polisen. ”Hur kunde Löfving bara säga det han sade?!” Och de hittade såklart röster som ville modifiera det hela.

Och visst, sanningen är inte svart-vit. Alla i en klan eller släkt, om man så vill, är förstås inte kriminella. Och är de inte det, behöver det väl inte frukta något heller. Om nu svenskt rättsväsende är något att frukta…

Men Löfving sade heller inte att alla – precis alla – i dessa 40 klaner är kriminella. Han talade om en tendens och han drog upp riktlinjen. Han klarade ut läget. Gav en situationsbild, riktning för ett ”beslut i stort” eller vad ni vill. Och de flesta av oss tyckte att det var välgörande. Äntligen händer något!

Men sedan började agendamedia leta opposition och ”goda krafter” i poliskåren. Som gav en mer nyanserad bild, utan att kanske egentligen förstå hur det skulle slås upp.

DN rapporterar, att många inom polismyndigheten blev ”tagna på sängen” av Löfvings uttalande. Stämningen inom myndigheten beskrivs som ”lätt panikartad”, samtidigt som det av vissa ses som ”befriande” att problembilden tas upp.

Annons

Jo visst. Klart att klarspråk rör om i en organisation som tycks vara mer fokuserad på att prata och fika med stenkastande småbrottslingar än att handklova dem och låsa in dem. Men för oss skattebetalare var Löfvings klartext välgörande.

Tyvärr förstår vi nu, att det inte kommer att hända ett smack – annat än att Löfving dessvärre antagligen blir omplacerad eftersom han ”kritiseras internt”. Och DN och Ekot och de andra agendamurvlarna kommer att gnugga händerna.

För visst är det bättre med kaos i Sverige än att några skötsamma undantag i kriminella släkter riskerar att bli kränkta av en polischef som någon enstaka gång uttrycker sig litet brutalt?!

Eller vad säger ni?

Man förtvivlar…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!