Trump mer värd Nobels fredspris än Obama

Trump mer värd Nobels fredspris än Obama

USA har inte startat några krig och konflikter under Donald Trump. Trump har avslutat konflikter, han har medlat i Korea och i Mellanöstern. Därför borde han få Nobels fredspris. Sedan kan man tycka om personen Trump vad man vill.

Annons

USA har dragit tillbaka stora styrkor från Mellanöstern. Dessutom har USA varit en medlare i de två viktiga fredsavtal som nu har slutits mellan arabländer och Israel.

Vi skall heller inte glömma att Donald Trump var på väg att desarmera kommunistdiktatorn i Nordkorea, något ingen annan västledare har lyckats med.

Vad gjorde Barack Obama egentligen? Hur blev han förtjänt av Nobels fredspris? Och redan 2009, efter bara ett år som president? Var det för att han framstod som mer politiskt korrekt än Trump? För det är svårt att se hans förtjänster som fredspristagare.

Trump har blivit föreslagen av en norsk stortingsledamot som visserligen är mycket meriterad i försvars- och NATO-sammanhang, men som tillhör Fremskrittspartiet, vilket NB Nyhetsbyrån skrev om. Att han skulle få gehör i norska Nobelkommitténs salonger är väl knappast troligt.

Så det är bara att konstatera: Nobelkommittén lär välja någon annan som bättre passar deras image. Icke desto mindre är Donald Trump en av de mest välrenommerade kandidater vi har haft. Like it or not…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!