Sköt vilt mellan bostadshusen – tiotal oskyldiga nära att träffas

Sköt vilt mellan bostadshusen – tiotal oskyldiga nära att träffas

En totalt okontrollerad skottlossning i Vällingby väster om Stockholm antas vara en gänguppgörelse. Över tio personer var nära att bli offer, när det sköts vilt i ett bostadsområde. Lägenheter och några bilar träffades, enligt åklagare Anders Tordai. Det skriver Aftonbladet.

Annons

Flera personer ringde sent förra måndagen till polisen efter det att en skottlossning hade utbrutit. När pådraget anlände till bostadsområdet hittades en skjuten man i 20-årsåldern. Han fördes till sjukhus och uppgavs inte vara livshotande skadad.

Vid den kriminaltekniska undersökningen konstaterade polisen, att ett stort antal skott hade avlossats. Hylsor från minst två vapen säkrades. Minst tre lägenheter träffades i kulregnet. Bilarna fick skotthål och krossade rutor.

Polisen bedömde att flera personer riskerade att hamna i skottlinjen. Över tio personer var under förra veckan målsägande i ärendet.

Åklagaren kommenterar inte uppgifterna men säger, att det var ren tur att ingen mer än en person skadades. Han säger också, att siffran över målsägande kan komma att ändras.

Fyra yngre män greps natten efter skottlossningen, först misstänkta för mordförsök. De är dock inte frihetsberövade men misstänkta för grovt vapenbrott, för att ha innehaft vapen på ett sätt som gör att det rubriceras som grovt.

Det finns inte tillräckliga skäl för att de skall vara misstänkta för mordförsöket.

Enligt uppgift har två av de tiotalet målsägande kopplingar till ett kriminellt gäng. En av de brottsmisstänkta uppges tillhöra ett rivaliserande gäng. Skottlossningen ses därför som en gänguppgörelse.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!