Sida vill inte flytta till Botkyrka

Sida vill inte flytta till Botkyrka

Biståndsorganet Sida vill inte flytta från Östermalm till Botkyrka, som det först var tänkt. Nu letar de lokaler i Sundbyberg istället. Trots regeringsbeslut från början av 2018. Det skriver Stockholm Direkt.

Annons

Enligt nätmagasinet OmVärlden hade Sida redan i oktober 2018 kontakt med ett av världens största bolag för fastighetsrådgivning, som tipsade Sida om att SEB:s tidigare lokaler i Rissne kunde vara ett passande alternativ.

”Sida behöver kanske be om nya eller utökade direktiv från regeringen för att kunna besluta om en flytt till någon annan plats än Botkyrka, men det skulle kunna vara värt att överväga”. Det skriver fastighetsrådgivaren Cushman & Wakefield till Sidas överdirektör Marie Ottosson i ett mejl.

Även i december 2019 mejlades det, något som ledde till minst fyra möten mellan bolaget och Sida. Det sista mötet ägde rum dagen efter det att regeringen utvidgade Sidas uppdrag till att leta lokaler i även andra kommuner i Stockholms län.

Sida-anställda vill inte flytta till Botkyrka. När Sida gjorde en medarbetarundersökning i fjol svarade 25 procent att de tänkte säga upp sig om det blev en flytt till Botkyrka.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!