Svensk agendamedia: Freden är ett svek mot palestinierna

Svensk agendamedia: Freden är ett svek mot palestinierna

De fredsavtal mellan Förenade Arabemiraten, Bahrain och Israel som Donald Trump har hjälp till att förhandla fram är inte populära i mainstream-media. Har vi sett en enda positiv kommentar i svensk agendamedia?!

Annons

Fredsavtalen är stora i världen och i Mellanöstern i synnerhet. Äntligen kan 70 år av krigstillstånd förbytas i välgörande fred. Egypten och Jordanien har sedan tidigare slutit fred. Och på de senaste avtalen från augusti och september kan flera följa.

Men fred i Mellanöstern vill inte svensk vänster ha. I alla fall inte om Trump har bidragit till den.

”Svikna igen”, skriver TT och talar om att palestinierna har blivit rundade av sina allierade arabgrannar för att dessa har viktigare ”prioriteringar”.

En sådan viktig ”prioritering” är fred. Istället för att – som Hamas – ägna sig år ständiga attacker mot Israel, lägger man med vapnen. En historisk händelse som får positivt genomslag. Utom hos vänstern.

”Fredsavtal med Israel river sönder årtionden av arabisk solidaritet för att enas kring en gemensam fiende”. Det skriver en TT:s journalist. En uppenbar partsinlaga av en art som numera bara återfinns hos nationalsocialister och andra delar av vänstern.

Vänstern hatar Trump och Israel. Det vet vi. Men att hatet är så starkt att de föredrar krig och terrorism förvånar ändå.

Man undrar ibland vad det är som har gått snett hos vänstern i allmänhet och svenska mainstream-media i synnerhet…

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!