Inrikesminister Damberg vill se krafttag mot raggarmusiken

Inrikesminister Damberg vill se krafttag mot raggarmusiken

Raggarbilar som spelar hög musik på nätterna har länge varit en plåga, i synnerhet i Dalarna och Värmland. I somras var oljudet den enskilt vanligaste anledningen till att människorna där ringde polisen. Polisen lägger alla resurser på att stoppa raggarmusiken. Det rapporterar SVT.

Annons

Polisen har fått avbryta planerade narkotikainsatser och styra om för att hantera raggarna. Fredag- och lördagsnätter går åt till att hantera problemet, när man egentligen behöver jobba med annat.

Som lagstiftningen ser ut i dag måste man bevisa vem i bilen det är som sköter musiken. Sitter det ett antal personer i fordonet är det omöjligt. Därför föreslår polisen i region Bergslagen att man gör det möjligt att direkt bötfälla föraren till fordonet som spelar hög musik.

För att få gehör för problemet bjöd polisen in inrikesminister Mikael Damberg (S) till Arvika på fredagen.

”Det finns exempel, där man lyckats bötfälla personer för att de spelat hög musik. Men det verkar vara fortsatt svårt för polisen att komma åt otyget.” Det säger Damberg.

Damberg vill se krafttag mot raggarmusiken. Det meddelar SVT.

Han besökte på fredagen Värmland för att diskutera vad som kan göras åt problemen med hög musik från bilar. Han har nåtts av många klagomål från ett trettiotal kommuner i Sverige som har svårt att komma åt problemet med den lagstiftning som råder idag.

Christopher Jarnvall

Annons

 

Foto: Twitter.

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!