Har Ylva Johansson gått och blivit ”högerpopulist”?!

Har Ylva Johansson gått och blivit ”högerpopulist”?!

Igår kom EU-kommissionären Ylva Johansson – f d S-minister, f d riksdagsledamot för VPK – med sitt framtida ”asylpaket” för EU. Det blir nog en grannlaga uppgift för västeuropéer att försöka övertyga polacker, ungrare eller tjecker om att anhöriginvandringen skall öka…

Annons

Vi misstänker att östeuropéerna kommer att sätta sig på tvären – inte utan orsak.

Att anhöriginvandring skall utvidgas från föräldrar till att även omfatta syskon, gör att vi rätt snart kan komma att översvämmas än mer av människor från MENA, vars identitet knappast är klarlagd. Det blir många ”brorsor” som kommer framöver.

Dessutom skall det tydligen även framöver vara OK att ta sig över Medelhavet in i Europa. Varför lär man sig inte av Australien? När någon har försökt komma in illegalt en gång – är det totalstopp. Det är fullkomligt obegripligt hur man resonerar här.

Det finns ingen som helst analys med i paketet av hur invandring från framför allt muslimska länder påverkar Europa och vår kultur. Är avsikten att vi skall islamiseras? För det kommer att ske förr eller senare med den muslimska invandring vi har.

Och bryr man sig i vänsterliberal anda inte om detta, hur ser konsekvensanalysen ut då? Vad händer framöver i Europa? Det Europa många kristna från Mellanöstern och Afrika har sökt en fristad i…

Men allt är inte mörkt och dåligt. Det finns delar som – när de lyftes fram för några år sedan av konservativa partier – skälldes för ”högerpopulism” av vänsterflygeln.

Man kommer t ex att screena invandrare som vill in i EU för att klarlägga identiteten. Varför har det inte gjorts tidigare?!

Annons

Man kommer att sätta press på tredje land för att de skall ta emot sina medborgare som vi inte vill ha i EU, så det blir förhoppningsvis ett ökat fokus på återvandring framöver. Det låter bra, men återstår väl att se vad som sker i praktiken.

Nu skall detta tröskas i EU:s korridorer och sedan får vi se vad som blir kvar. Men vi konstaterar i alla fall att den gamla kommunisten Ylva Johansson tydligen har blivit ”högerpopulist” på äldre dagar… Välkommen i gänget, Ylva!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!