”Baghdad Bob” rycker ut…

”Baghdad Bob” rycker ut…

Enligt polisen finns det omkring 60 problemområden av olika svårighetsgrad runt om i Sverige. Där är brottsligheten av sådan art att livet för vanligt hyggligt folk inte fungerar normalt. Ett sådant område är Tjärna Ängar i Borlänge.

Annons

I Tjärna Ängar – det vackra namnet till trots – skjuts det, våldtas det, rånas det och knarket flödar. Inget som vi hittar på. Fråga polisen.

Eller fråga de studenter som bor i Tjäna Ängar och försöker bedriva meningsfulla studier vid högskolan i Dalarna. En av dem är Mufassireen Ahmed – utbytesstudent från Indien – som NB Nyhetsbyrån talade med härom dagen.

Hennes vittnesmål är inte så roligt för Sverige – och hon är långtifrån ensam. Detta kommer sorgligt nog att få eko utanför vårt lands gränser. Men det för kanske ändå det goda med sig, att utlandets pekpinnar och aversioner möjligen är det som får etablerade politiker att lyfta på rumpan.

Brottsligheten i Tjärna Ängar och vår och andras rapportering därifrån fick i allafall regeringens egen ”Baghdad Bob” – skattemedia – att rycka ut. Man kunde berätta att folk som bodde i Tjäna Ängar kände sig kränkta – allt var inte så illa. Dessutom menade en polisman, att brottsligheten hade sjunkit sista året.

Nejmen vad bra! Säg det till Mufassireen Ahmed och alla andra utländska utbytesstudenter som klagar på att det är pest och pina att bo mitt i ett brottssyndikat med klankrig och knark!

SVT och SR är roliga institutioner. Rena propagandaministeriet – alltid redo att rycka ut till den förljugna Sverigebildens försvar. kunde de inte ta problemen på allvar istället?

Tänk om vi också kunde få se en inrikes- eller till och med statsminister som slog näven i bordet och inte bara twittrade utan faktiskt också gjorde något konkret för att få ordning på Sverige. Så vi som bor här kunde få valuta för alla skattepengar och studenterna studiero.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!