SD går starkt framåt i Stockholm

SD går starkt framåt i Stockholm

BILD: Peter Wallmark (SD) Stockholms stadshus FOTO: Maria Groth

Annons

Sverigedemokraterna är det parti som ökat mest sedan valet 2018 i Stockholm enligt senaste partisympatiundersökningen från Ipsos. Partiet ökar med 2,1 procentenheter och har nu stöd av 10 procent av väljarna i Stockholm, skriver Mitti. Peter Wallmark, är gruppledare för Sverigedemokraterna i Stockholms stadshus: ”Det känns väldigt positivt att vi har en stark tillväxt, vi har fått en stor anströmning av nya medlemmar, vilket naturligtvis återspeglar sig i resultatet”, säger han till Nyhetsbyrån.  

Det går bra nu för SD i Stockholm, varför det?

– Det är mycket positivt att vi växer mest i Stockholm. Vi har lyckats handplocka duktiga kandidater och rekryterat personer med riktigt bra sakkunskaper, vilket är bra och skapar förtroende. Bland annat har vi värvat kandidater från näringslivet, rättsväsendet och fastighetsbranschen som kan bidra med kompetens på de olika sakområdena. På så sätt har vi lyckats få en väldigt stark laguppställning, säger Peter Wallmark till Nyhetsbyrån.  

Miljöpartiet tappar 1,8 procentenheter och Feministisk initiativ riskerar åka ut om det vore val idag. Den rödgröna majoriteten skulle dock sitta kvar om siffrorna stod sig. M, L, C, KD och MP – får 49 procent av rösterna enligt Ipsos, mot Socialdemokraternas och Vänsterns 38 procent. Kristdemokraterna är det parti som tappar mest. Partiet backar med hela 2,2 procent.

Moderaterna går också framåt och ökar med 1,7 procentenheter, vad tror du deras framgång beror på?

– För mig är det märkligt att Moderaterna går framåt. I Stockholms stad har de inte lyckats få igenom sina vallöften. De sitter i knät på Miljöpartiet och säljer ut sig själva för att behålla makten. Moderaterna i Stockholm präglas mycket av partipiska och en svag enighet i partiet. De talar sällan om företagsfrågor längre vilket de gjort tidigare.  

Vilket parti är era främsta huvudmotståndare?

Annons

– Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Vi står väldigt långt ifrån varann. 

Isabelle Eriksson

[email protected]

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!