Ytterligare oroligheter i Tjärna Ängar – SD-politiker vill vända utvecklingen

Ytterligare oroligheter i Tjärna Ängar – SD-politiker vill vända utvecklingen

BILD: Larissa Karlsso, FOTO: Isabelle Eriksson

Annons

På måndagskvällen ska en man i 20-årsåldern ha utsatts för ett rån i sin privatbostad av tre beväpnade män i Tjärna Ängar, Borlänge. Brottet är bara ett av flera allvarliga händelser som skett i området på senaste tiden. Larissa Karlsson, ledamot för Sverigedemokraterna i Borlänge kommun, säger till Nyhetsbyrån att hon är bekymrad över utvecklingen i området.

På senaste tiden har Tjärna Ängar skapat flera rubriker i media. Bland annat ska glassbilen ha slutat åka in i Tjärna Ängar efter att en grupp om cirka 50 barn nyligen försökt tvinga till sig glass. 

För drygt en vecka sedan omringades och rånades ett tidningsbud i Tjärna ängar på sin bil. Flera personer ska ha varit inblandade.  

I slutet av september knivskars två män i området. Dessförinnan, drygt en månad tidigare skrev DT om en skottlossning i samma område. 

Samtidigt meddelade Sveriges radio att man inte längre kör ut taxibilar till Tjärna Ängar. Nyhetsbyrån skrev även om att internationella utbytesstudenter nu kräver att få flytta från Tjärna Ängar i måndags.

Trots alla allvarsamma händelser valde Sveriges Radio att publicera en artikel igår med rubriken ”Våldsbrott och personrån har minskat på Tjärna ängar i år” trots att personrånen sett till hela Borlänge kommun ökat med cirka 80 procent på sex år.

Personrån mellan 2014 och 2019 i Borlänge kommun. Källa: Brå

Larissa Karlsson (SD) är trött på våldsspiralen och säger till Nyhetsbyrån att nu får det vara nog nu.

Annons

– Det har investerats mycket pengar i området Tjärna ängar. Bland annat har man nyligen byggt en stor fin lekpark och en ny förskola. Trots satsningar och att åtskilliga miljoner plöjts ned i området så går brottsutvecklingen åt fel håll, vilket är oroande. Går utvecklingen i fel riktning får man inte vara rädd att göra betydande förändringar. Resurser är inte lösningen på alla problem. Jag skulle inte låta mina egna barn vistas i det området. Så ska det inte behöva vara, föräldrar måste ta mer ansvar för sina barn. Det är inte skolans främsta uppgift att behöva uppfostra dem, säger Larissa Karlsson till Nyhetsbyrån. 

Trollskogen förskola i Tjärna Ängar invigdes i maj 2017. FOTO: Isabelle Eriksson

Nyhetsbyrån har sökt flera ansvariga politiker i Borlänge kommunfullmäktige, bland annat Mari Jonsson (S), Jan Bohman (S), Lars Ivarsson (S), Anna Granlund (M) för en kommentar om vilket ansvar de har för att invånarna i kommunen ska känna sig trygga, men utan framgång.

Isabelle Eriksson

[email protected]

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!