Regeringens migrationspolitik anpassas till Miljöpartiets krav

Regeringens migrationspolitik anpassas till Miljöpartiets krav

Igår kom regeringens avgörande då det gäller bland annat dem som fick ”gymnasieamnesti” våren 2018. De skulle ju egentligen utvisas nu, om de inte har lyckats skaffa jobb eller etablerat sig utan bidrag på annat sätt. Men nu har regeringen backat och följt den linje Miljöpartiet krävde.

Annons

Är vi förvånade? Och hur skall lille Morgan Johansson lyckas twittra sig ur detta?!

Åter har en majoritet av väljarna fått böja sig för ett miniparti, som troligen åker ur riksdagen i höst. Åter har Socialdemokraterna visat, att vi inte kan lita på dem – allra minst när de pratar vitt och brett om en mer restriktiv migrationspolitik.

Miljöpartiet har ju hotat – eller kanske snarare lovat – att lämna regeringen, om inte deras utpressningskrav kring migranterna accepterades. Det handlar om folk som från början inte borde ha fått stanna i Sverige, men som baxades in några månader före valet 2018 med Centerns och Annie Lööfs hjälp.

Det som kom ut av gårdagskvällens regeringskungörelse, var att man öppnar en lucka i gymnasieregelverket för att göra det lättare för migranter att få stanna i Sverige.

Surprise!

Detta handlar alltså om många tusen människor som för det första inte borde ha fått stanna i Sverige, men som tack vare lobbyister som hade tumme med regeringen ändå särbehandlades positivt.

Det handlar om många tusen som mot alla regler och rekommendationer ändå har fått åtnjuta våra skattebetalda resurser och som har skjutit våra egna barn åt sidan för att nu på ännu mer oklara grunder få stanna – för fortsatt premiering. På vår bekostnad.

Annons

Detta är ett politiskt haveri och vi är förstås inte särskilt förvånade över att de båda vänsterpartierna i regeringen har bidragit till detta. Och de lär få hjälp av de båda samarbetspartierna Centern och Liberalerna liksom av kommunisterna att få igenom frågan.

För oss – som står vid sidan av och betraktar spektaklet och oroas över vårt sjunkande Sverige och vår havererade skola som måste få undantag i Pisamätningar för att ens till nöds godkännas – är det bara att hala upp plånboken och betala in nya skattepengar. För detta lär kosta!

Christopher Jarnvall

 

Foto: Facebook

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!