Sjöstedt backade från sina hot – vaga besked om att fälla regeringen

Sjöstedt backade från sina hot – vaga besked om att fälla regeringen

BILD: Jonas Sjöstedt

Annons

I kvällens Agenda tog Ebba Busch kommandot att lägga fram misstroendevotum mot Stefan Löfven. Men Jonas Sjöstedt- som tidigare hotat med misstroendevotum- vacklade och gav inget konkret svar, snarare gav han beskedet att ”ge regeringen ett litet tag till”.  

Jonas Sjöstedt pressade statsminister Stefan Löfven på frågan om LAS och den svenska modellen i hans sista partiledardebatt i karriären. Men något definitivt besked från Sjöstedt om att fälla regeringen fick vi inte, vilket var väntat.

Den arbetsrättsliga utredningen som partierna bråkar om ligger nu ute på remiss och 57 instanser tittar på förslagen. 

Sjöstedt har under senaste veckorna hotat att fälla regeringen på grund av den arbetsrättsliga utredning som han säger ”ställer sig på arbetsgivarnas sida”. Jonas Sjöstedt påpekade innan debatten att han inte ville se att den svenska modellen förstörs och att han inte ställer sig bakom uppluckringar i LAS. 

Annie Lööf ställdes emot Sjöstedt och fick debattera arbetsrätten där hon försvarade den nya utredningen. Sjöstedt svarade med att han vill skrota utredningen och gick till hårt angrepp mot Annie Lööfs argumentation och menade att den nya utredningen ”slår sönder anställningstryggheten”. 

Sjöstedt tillade att ”Stefan Löfven är oärlig som vill gå emot fackföreningsrörelsen och göra utredningen till lag”. Sjöstedt påpekade att Löfven inte kunde ge raka svar i frågan kring facken och LAS. Stefan Löfven kontrade med att parterna nu måste få förhandla.

Efter dagens partiledardebatt mildrades hotet om misstroende av Sjöstedt. SVT:s Mats Knutsson analyserade att vi nu står ett steg längre ifrån en regeringskris. 

Annons

Isabelle Eriksson

[email protected]

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!