Partiledardebatt eller sömnmedel?

Partiledardebatt eller sömnmedel?

Många bänkade sig nog fulla av förväntan. Det låg ju en misstroendeförklaring mot regeringen i potten! Men de flesta blev nog ganska besvikna. Det var det gamla vanliga tugget.

Annons

Vet inte vad man skall kalla söndagens partiledardebatt. Antiklimax? Väldigt upphaussat först – och sedan mynnar det ut i nästan ingenting. Som vanligt, får man väl säga.

Och inte helt oväntat fegade V-ledaren Jonas Sjöstedt ur. Det skrev NB Nyhetsbyrån om redan igår kväll direkt efter debatten.

Vi hade nog inte trott annat, även om vi kanske närde ett fåfängt hopp. Men varför skulle Sjöstedt spänna bågen? Och bli ihågkommen som den kommunistledare som fällde en vänsterregering med hjälp av de borgerliga?

Jonas Sjöstedt avgår ju ändå snart och skall börja cykelpendla till familjen i Vietnam, där frugan sitter på en skattefinansierad sinekur som ambassadör.

Regeringen lär sitta kvar, vad kommunisterna anbelangar.

Ulf Kristersson tog sig, tyckte jag. Ebba Busch är en stjärna och Jimmie Åkesson klarar sig i regel bra. Borde bli en fin regeringstrio!

Även Nyamko Sabuni gillar vi – tyckte hon var klar och tydlig igår. Vad gör hon i vänsterregeringen?! Hade partiet varit kvar i det borgerliga lägret, hade de säkert legat över spärren nu.

Annons

Men ändå: Detta var sömnmedel. Behövdes ingen hjälp av en rökig whisky för att somna i fåtöljen.

Och slumrade man till – väcktes man av Annie Lööfs gälla stämma som fick sista ordet. Då hade whiskyn behövts.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!