16-åring tvingades klä av sig – sköts sedan med hagelgevär

16-åring tvingades klä av sig – sköts sedan med hagelgevär

En 16-årig kille sköts i bröstet i Frufällan, norr om Borås i fredags. En stor polisinsats har pågått ni i några dagar och just nu sitter två personer gripna misstänkta för mordförsök. Båda personerna uppges vara under 18 år. 

Annons

Det var under fredagen den 9 oktober, som offret ska ha tvingats att klä av sig, innan han sköts med hagelgevär. Offret ska sedan ha hoppat ner i vattnet och tagit sig till ett närliggande hus och sökt hjälp i samband med det inträffade.

Den unga mannen fick föras till sjukhus där han vårdas för allvarliga skador men sjukhusets pressjour uppger att hans tillstånd ska vara stabilt och att skadorna inte är livshotande.

Polisen säkrade under fredagskvällen spår men är mycket förtegen om vilka fynd som gjorts. Under söndagen meddelade man att man anhållit två personer i deras frånvaro. 

Under tisdagseftermiddagen uppger polisens utredningsledare, Stina Frenning, till Nyhetsbyrån att båda ungdomarna är gripna. Enligt Frenning ska de tre inblandade ha varit skolkamrater.

– De greps igår kväll strax efter halv 8. Nu är de båda anhållna varav en person har hörts i nuläget. I eftermiddag väntar det andra förhöret, säger hon.

Nyhetsbyrån har sökt kommunalrådet Ulf Olsson (S) i Borås stad för en kommentar angående händelsen men utan framgång. 

Isabelle Eriksson

Annons

[email protected]

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!