Åtal väckt mot Karl Hedin

Åtal väckt mot Karl Hedin

Karl Hedin är företagaren och jägaren som sedan 2018 är misstänkt för att ha ”tänkt skjuta varg”. Länge såg det ut som om åklagaren skulle få svårt att väcka åtal, men för någon vecka sedan skedde det tillslut.

Annons

Inget nytt har dock tillkommit i ärendet sedan NB Nyhetsbyrån träffade Karl Hedin och intervjuade honom i somras.

Bakgrunden till åtalet är att Hedin skämtade med sin syster i telefon – då kom Nationella insatsstyrkan och grep honom. Det åtal som nu har väckts omfattar dels ”tanken” att skjuta varg, dels är Hedin misstänkt för att överlämnat gift till en person.

Nu har det alltså väckts åtal mot dig – har det framkommit något nytt i ärendet?

”Nej, det enda nya var åtalet och redovisningen från åklagaren, men det var inget nytt i det. Han tycker väl att han har någon slags bevis i alla fall…”

Du och din advokat lämnade in en erinran avseende förundersökningen och polisens agerande. Har det hänt något där?

”Nej, jag har inte hört något. Det pågår en förundersökning – inte för att utreda misstankar mot dem utan för att utröna om de över huvud taget skall misstänkas för något brott. Men ännu är de inte misstänkta. Poliserna skulle förhöras – det har skett. Frågan är nu om deras agerande har varit brottsligt eller ej.”

Och när kommer rättegången mot dig att äga rum?

Annons

”Datum är inte klart. Jag har sett några förslag, men det finns också andra åtalade och de skall inkomma med svar. Allt dras i samma rättegång.”

Och åtalet gäller alltså att du ”tänkte skjuta varg”?

”Ja, det är inget nytt där. Detsamma gäller att jag för åtta år sedan skulle ha lämnat ut gift till en person. Detta ingår i samma åtal.”

Stalltipset bland dem som kan juridiken i detta och liknande ärenden är att åklagaren kommer att förlora målet. Vad tror du?

”Ja, de flesta säger det. Vi får se – men jag kan inte förstå att de skulle ha något att ta på.”

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!