Husrannsakan hos hälsominister – brottsutredning av coronapandemin

Husrannsakan hos hälsominister – brottsutredning av coronapandemin

Brottsutredning pågår mot hälsoministern i Frankrike. Fransk polis har på torsdagsmorgonen genomfört en husrannsakan i hälsominister Olivier Vérans hem. Det skriver Le Figaro. Husrannsakan är en del av den brottsutredning som pågår om regeringens hantering av coronapandemin. Polisen har också varit hemma hos franska Folkhälsomyndighetens chef Jérôme Salomon.

Annons

På torsdagsmorgonen genomförde fransk polis en husrannsakan på kontoret och hemma hos hälsominister Olivier Véran. Det handlar om den pågående brottsutredningen om Frankrikes hantering av coronapandemin, uppger ministerns stab i ett uttalande.

Véran och flera nuvarande och tidigare ministrar har anklagats av anhöriga och offer för pandemin för att ha agerat för långsamt.

Polis har också gjort husrannsakan hemma hos den före detta premiärministern Edouard Philippe, före detta hälsoministern Agnès Buzyn, och hemma hos motsvarigheten till generaldirektören för Folkhälsomyndigheten, Jérôme Salomon.

Andreas Swedberg

Relaterat
”Covid-19 skapades i ett labb” – det påstår kinesisk virusforskare

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!