”Senate Homeland Security Committee” utreder Hunter Bidens e-mejl

”Senate Homeland Security Committee” utreder  Hunter Bidens e-mejl

Ordförande för ”Senate Homeland Security Committee”, Ron Johnson, säger att man arbetar med att ”validera” informationen i Hunter Bidens e-mejl. Det skriver Fox News.

Annons

”Senate Homeland Security Committee” utreder nu nyligen släppta e-postmeddelanden som avslöjar att Hunter Biden presenterade sin far, tidigare vice president Joe Biden, för en toppchef på det ukrainska naturgasföretaget Burisma Holdings 2015 på Hunters begäran.

Ordförande Ron Johnson, berättade för Fox News på onsdagen att kommittén har varit i kontakt med den person som tillhandahållit e-postmeddelandena och man nu jobbar med att validera informationen.

E-postmeddelandena erhölls av New York Post som avslöjade att Bidens son presenterade den dåvarande vice presidenten till en toppledare vid det ukrainska naturgasföretaget Burisma Holdings mindre än ett år innan han pressade regeringstjänstemän i Ukraina att avskeda åklagaren Viktor Shokin, som utredde företaget.

”Vi pratar regelbundet med individer som skickar e-postmeddelanden till oss om misstänkta oegentligheter för att avgöra om vi kan validera informationen”, sa Johnson till Fox News.

”Även om vi anser att dessa meddelanden är konfidentiella, eftersom individen i detta fall pratade med media om sin kontakt med oss på kommittén, kan vi bekräfta mottagandet av hans e-postmeddelande, att vi varit i kontakt med visselblåsaren och håller på att validera den information han gett till oss”.

New Post-rapporten avslöjar att Biden, på Hunters begäran, träffade Vadym Pozharskyi i april 2015 i Washington, D.C.

Mötet nämndes i ett e-postmeddelande, enligt New York Post, som Pozharskyi skickade till Hunter Biden den 17 april 2015 – ett år efter att Hunter intog sin lukrativa ställning i styrelsen för Burisma.

Annons

”Kära Hunter, tack för att du bjöd in mig till DC och gav mig möjlighet att träffa din far och tillbringa [sic] tid tillsammans. Det var verkligen [sic] en ära och stort nöje”.

I ett tidigare e-postmeddelande från maj 2014 visade också att Pozharskyi, bett Hunter om ”råd om hur du kan använda ditt inflytande” för företagets räkning.

Mötet ägde rum mindre än ett år innan den tidigare vicepresidenten Joe Biden påstås pressa regeringstjänstemän i Ukraina att avskeda åklagaren Viktor Shokin.

New York Post rapporterar om att man även funnit annan informationen på den bärbara datorn, inklusive en video, som enligt beskrivning visar Hunter Biden röka crack medan han har sex med en oidentifierad kvinna, liksom andra bilder av sexuell art.

New York Post rapporterade att FBI hänvisar frågor om den beslagtagna hårddisken och den bärbara datorn till Delaware U.S. Attorney’s Office, där en talesperson sa att kontoret ”varken kan bekräfta eller förneka existensen av en utredning.”

En försvarsadvokat till Hunter Biden kommenterade inte detaljerna, utan valde att istället berätta att Giuliani ”har drivit allmänt diskrediterade konspirationsteorier om Biden-familjen, och förlitat sig på skådespelare knutna till ryska underrättelsetjänsten.”

Andreas Swedberg

Relaterat

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!