Hunter Biden har tjänat stora pengar på kinesiska företag

Hunter Biden har tjänat stora pengar på kinesiska företag

Hunter Biden har haft mycket lönsamma affärer med Kinas största privata energiföretag, inklusive ett annat kinesiskt företag som Hunter sagt skulle vara ”intressant för mig och min familj”. Det visar e-postmeddelanden, publicerade av The New York Post enligt Fox News.

Annons

Ett e-postmeddelande som skickades till Biden den 13 maj 2017, med rubriken ”Förväntningar”, innehöll detaljer om ett ”ersättningspaket” för sex personer som är involverade i ett visst ospecificerat affärsföretag.

Hunter Biden är identifierad som ”ordförande / vice ordförande beroende på avtal med CEFC”, en uppenbar hänvisning till det tidigare Shanghai-baserade företaget CEFC China Energy Co.

Dessutom beskrev e-postmeddelandet ett ”preliminärt avtal” enligt vilket 80 procent av kapitalet, eller aktierna i det nya bolaget, skulle delas lika mellan fyra personer vars initialer motsvarar avsändaren och tre mottagare, med ”H” som man menar uppenbarligen hänvisar till Biden

E-postmeddelandets författare, James Gilliar från det internationella konsultföretaget J2cR, noterade också: ”Jag tar gärna fram några detaljer med Zang om det finns brister?”

”Zang” är en uppenbar hänvisning till Zang Jian Jun, den tidigare verkställande direktören för CEFC China.

E-postmeddelandet finns i en mängd data som ägaren av en datorreparationsverkstad i Delaware sa att den återhämtades från en MacBook Pro-bärbar dator som lämnades in i april 2019 och som aldrig återhämtades.

Datorn beslagtogs av FBI och en kopia av dess innehåll gjordes av butiksägaren som delades med The New York Post den här veckan av före detta borgmästaren Rudy Giuliani.

Annons

I ett annat e-postmeddelande, skickat av Biden den 2 augusti 2017, involverade ett avtal som han slöt med den försvunna ordföranden i CEFC, Ye Jianming, för halvägande av ett holdingbolag som förväntades ge Biden mer än 10 miljoner dollar per år.

”Ordföranden ändrade den affären efter att vi träffats i MIAMI TILL MYCKET MER LÅNGT OCH LUKRATIV ÖVERENSKOMMELSE för att skapa ett holdingbolag som ägs av MIG på 50% och 50% ägs av honom,” skrev Biden.

Andreas Swedberg

Relaterat
”Senate Homeland Security Committee” utreder Hunter Bidens e-mejl

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!