80-åriga Britt överfölls av maskerad man i sitt hem

80-åriga Britt överfölls av maskerad man i sitt hem

Under onsdagen i förra veckan fick Britt Isaksson, 80, i Piteå en chock. En okänd man med mask hade tagit sig in i lägenheten då Britt lämnat balkongdörren öppen på glänt till katten. Väl inne i hallen attackerar den okände mannen Britt så hon faller till golvet. ”Jag fick panik”, säger Britt Isaksson som fortfarande är i djup chock när Nyhetsbyrån når henne.

Annons

Jag sitter i köket och hör något oväsen från vardagsrummet. Jag går ut i hallen och ser en man i mask, säkert 1,90 meter lång, i 30-årsåldern, varpå jag utbrister: ”Vad gör du här”? Sen blir allt svart. Han puttar mig så hårt med all sin kraft att jag faller ned till golvet, berättar Britt Isaksson till Nyhetsbyrån.

Britt Isaksson bor på nedre våningen i en lägenhetslänga i Piteå. Hon säger till Nyhetsbyrån att hon tappade medvetandet i samband med fallet. När hon vaknade upp hade hon ont i både huvudet och höften från fallet. Hon berättar att hon ringde upp polis för att berätta vad som hänt. Därefter ringde hon till sin son som bor i närheten. Britt är fortfarande väldigt omskakad av händelsen.

– Som tur är har jag fått stort stöd från mina söner, som stöttat mig i detta. De mesta av huvudvärken har nu gått bort, men på höften har jag fortfarande blåmärken från fallet. Jag är glad att han inte hade kniv på sätt och vis, nu kom jag lindrigt undan även om det var ett stort trauma. Jag är glad att jag överlevde. Hade det här varit utomhus hade det kunnat gå riktigt illa då jag har järnplattor inopererat, berättar Britt Isaksson. 

Förundersökningsledare Ola Lundström, säger till Nyhetsbyrån att polisen i nuläget kommer att delge en person misstanke om försök till grov stöld.

– Än så länge vet vi inte exakt vilka brottsrubriceringar vi landar i, men i nuläget är brottsrubriceringen försök till grov stöld, säger han. 

Isabelle Eriksson

[email protected]

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!