Tommie Lindhs mördare får livstids fängelse

Tommie Lindhs mördare får livstids fängelse

Annons

Idag föll domen i Ångermanlands tingsrätt. Abubaker Mohamad Awad, 23, döms till livstids fängelse för mordet på Tommie Lindh. Mordet skedde i en studentlägenhet i Härnösand den 10 maj i våras samtidigt som en kvinna våldtogs under knivhot två gånger under samma kväll. Abubaker Mohamad Awad döms för mord, försök till grov misshandel, grovt olaga hot, våldtäkt och grov våldtäkt.

Det var den 10 maj i våras som ett gäng ungdomar samlades i Tommie Linds studentlägenhet för att fortsätta kvällens festande. När efterfesten var över och de flesta gäster lämnat lägenheten knivhöggs Tommie Lindh av Abubaker Mohamad Awad som dröjt sig kvar. Hugget tog mitt i bröstet och Tommie Lindh föll ihop och tappade medvetandet. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Motivet bakom mordet ska ha varit att Abubaker Mohamad Awad blivit provocerad över att det funnits en SD-keps i lägenheten.

Tingsrätten ska ha kommit fram till att det är bevisat att han avsiktligen begått mordet och de grova våldtäkterna. Mordet ska också ha varit särkilt hänsynslöst och inneburit svårt lidande för den avlidna, skriver domstolen. Abubaker Mohamad Awad ska betala skadestånd på sammanlagt 405 000 kr till anhöriga och brottsoffer.

Tommie Lindh blev bara 19 år.

Isabelle Eriksson

[email protected]

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!