”Husvagn är ett acceptabelt boende – vi låter inte migranter gå före i bostadskön”

”Husvagn är ett acceptabelt boende – vi låter inte migranter gå före i bostadskön”

Kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp – Christian Sonesson (M) – har blivit intervjuad av SVT om kommunens husvagnsförläggningar avsedda för migranter. Sonesson skriver på sin FB-sida, att SVT klippte bort delar av intervjun, att husvagnsboende måste ses som fullt acceptabelt samt att regeringens migrationspolitik ytterst är orsaken till hur det ser ut i kommunerna:

Annons

”SVT klippte bort den delen av intervjun där jag påtalar att de gemensamma ytorna, såsom kök, tvättrum, studierum, duschrum städas en gång i veckan av en städfirma, vilket är en kostnad som läggs på hyran.

Var och en får sedan städa i sin privata bostad, dvs inne i sina husvagnar, så funkar det i samhället i stort.

Snittiden för att bo i en husvagn i Staffanstorp har varit knappt 3,5 månad. Att någon bor där i två år innebär att de antingen trivs eller inte anstränger sig tillräckligt att hitta annan bostad. Varje boende har själv, högst frivilligt skrivit på hyreskontrakt.

Passar det inte så går det bra att säga upp sitt hyreskontrakt.

Vi kommer inte köpa in bostäder, bygga ghettofierade utanförskapsområden med modullägenheter eller låta migranter få gå före i bostadsköer. Det har vi varit tydliga med och den politiken ligger fast i Staffanstorp.

Det finns många som bor i husvagnar eller kollektiva lösningar i Sverige och det är inget fel på boendeformen i sig. Det är ofta ett kostnadseffektivt boendesätt.

Det är dessutom fullt acceptabelt under en period, inte minst om man flyr och söker asyl i ett annat land och inte själv står för kostnaden.

Annons

I grunden är detta konsekvenserna av en ansvarslös migrationspolitik av rikspolitikerna. Volymerna måste ner, helst till ett totalstopp av flyktingmottagning. Återvändarprogram behöver igångsättas.

Istället ser vi nu hur S och MP lägger fram förslag till beslut som leder till än mer invandring. Det är såklart ohållbart att fortsätta på inslagen väg. Fler och fler inser det. Tyvärr verkar det ta längre tid för vissa än för andra, beklagligt är att de saktfärdiga utgör regering.”

 

Källa:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/nyanlanda-bor-i-husvagnar-i-staffanstorp

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!