Moderaterna: ”Fotboja på dem som skall utvisas!”

Moderaterna: ”Fotboja på dem som skall utvisas!”

Maria Malmer Stenergard (M) är partiets migrationspolitiska talesperson. Hon har presenterat åtta förslag med fokus på återvändandepolitiken. Bland annat sägs, att personer som skall utvisas bör övervakas elektroniskt – i form av fotboja. SVT rapporterar.

Annons

”Får man ett ’nej’ skall man återvända efter utvisningen – men idag ser det bedrövligt ut. Idag är det bara drygt hälften av alla som fått utvisningsbeslut som utvisats.” Det sade Maria Malmer Stenergard.

Förutom förslaget om elektronisk fotboja vill Moderaterna även införa ”boendeskyldighet”, vilket innebär att asylsökande måste anmäla sig till Migrationsverkets personal eller vara på sitt boende inom vissa klockslag. Om man t ex reser bort utan att meddela detta, förlorar man bidraget.

Partiet vill även att kommuner förbjuds ge ekonomisk hjälp till personer som vistats i landet olovligt samt att det införs anmälningsplikt för myndigheter som har kännedom om sådana personer.

”Vi uppskattar att cirka 50.000 personer lever i skuggsamhället, vilket är förknippat med mycket kriminalitet. De barn som bor i skuggsamhället far vädligt illa – det bästa vi kan göra är att se till att de får återvända till sina länder.” Det sade Malmer Stenergard.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!