Flera terrordåd på franskt område idag

Flera terrordåd på franskt område idag

Runt 0900 idag gick alltså en knivbeväpnad islamistisk terrorist till attack mot flera personer. En kvinna fick halsen avskuren i en kyrka och ytterligare två personer har dödats och flera skadats.

Annons

En kyrkvaktmästare dödades också. Fransk polis bekräftar för NBC News att två kvinnor är bland offren. Det skriver Expressen.

Drygt två timmar efter terrorattentatet i Nice gick en man med kniv till attack mot poliser i franska Avignon – drygt 25 mil från Nice. Det rapporterar Europe 1. Mannen skall ha ropat ”Allahu akbar” (”Allah är stor”) och enligt radiokanalen utreder polisen om det finns ett sammanhang.

I Saudiarabien har en man gripits efter att ha gått till knivattack mot en säkerhetsvakt vid ett franskt konsulat.

Frankrike höjer nu terrorhotsnivån till högsta möjliga.

Borgmästaren i Nice – Christian Estrosi – uppger, enligt lokala media, att gärningsmannen skall ha ropat ”Allahu Akbar”.  På Twitter skriver fransk polis att situationen är under kontroll, men allmänheten uppmanas hålla sig borta från området.

Franska åklagare bekräftar att en terrorutredning har påbörjats. Det skriver AFP. Den svenske terrorforskaren Magnus Ranstorp säger, att man kan förvänta sig fler attacker i Frankrike.

”Vad det handlar om är att försöka göra en så chockartad terroraktion som möjligt så det skapar motreaktioner. Det gör det lättare för islamister att rekrytera. (…) Det här är ingen bra situation som Frankrike är i…”

Annons

SD:s rättspolitiske talesperson Adam Marttinen går idag ut i NB Nyhetsbyrån och pekar på att garden mot islamistisk terror behöver höjas.

Det är inte orimligt att laglydiga människor i det upptrappade läge vi nu ser skall få ha vapen i syfte att försvara sig själva. Det menar Marttinen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!