SD vill ha mer kött i skolmaten

SD vill ha mer kött i skolmaten

Sverigedemokraterna i Eslöv kräver att eleverna får mer kött vid skolmåltiderna. Partiet protesterar mot att kommunen satsar för hårt på vegetarisk mat. Det skriver KvP/Expressen.

Annons

Eslövs kommun antog en ny policy för skolmaten i juni i år. Men SD anser, att den har slagit helt fel och har därför lämnat in en motion om en förändring.

Ted Bondeson, SD:s gruppledare i Eslöv, säger nej till ”konstiga rätter som de flesta inte alls känner igen”. Han kräver mer kött i skolmaten.

Under terminen har föräldrar klagat över att deras barn inte äter ordentligt i skolan – en del elever hoppar över skolmåltiderna helt och presterar därför sämre. Klagomålen har dels gällt dåligt tillagad mat, dels ett alldeles för stort fokus på vegetariska rätter.

Skolan lovar att göra vissa förändringar. Men SD kräver att hela policyn rivs upp. ”Skolmaten skall inte vara ett socialt experiment”, skriver man i ett pressmeddelande.

Bondeson anser, att skoleleverna oftare måste kunna välja en rätt där kött ingår: ”Det finns ju ett vegetariskt alternativ varje dag och det finns alltid sallad, så det är inte konstigt om det också finns kött nästan varje dag, om inte varje dag.”

Barn- och familjenämndens ordförande David Westlund (S) menar, att matansvariga redan har lyssnat på kritiken och gjort förändringar. Men det kan behövas mer.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!