Blev det Biden? Eller Trump? Eller båda?

Blev det Biden? Eller Trump? Eller båda?

Ikväll utnämnde den stora vänsterliberala nyhetskanalen CNN Joe Biden till USA:s president. Inte oväntat hakade svenska mainstream-media på. Har CNN sagt det, så gäller det väl…? Annars är väl inte sista ordet sagt i detta nordamerikanska ”inbördeskrig” än på ett tag.

Annons

Så: Blev det Biden? Eller Trump? Eller kanske båda? Blev det Nord mot Syd? Öst mot Väst? Eller Öst och Väst mot Mellanvästern?

Men OK, låt oss utgå ifrån att Biden nu tar hem det. Siffrorna ser ju definitivt ut att ha svängt till hans fördel och han verkar dessutom ha tagit hem Pennsylvania, som var en av nycklarna till presidentposten.

Sveriges Radios journalister verkade i alla fall vara jätteglada i sin objektiva och sakliga rapportering, där man i sändningen efter 1700 ömsom talade med ”Demokraterna”, ömsom med ”Trumpgänget”.

Vad kan vi då förvänta oss av de kommande fyra åren?

Ja, vad man än tycker om Trump: Han har levererat. En stärkt gräns mot Mexico och kaosländerna i Syd- och Mellanamerika, betydande avregleringar för näringslivet, en hårdare linje mot Kina i handelsfrågor, en vettig politik i Mellanöstern. Förhoppningsvis river man inte upp allt detta.

Joe Biden verkar vara en anständig person, så låt oss gratulera honom till valvinsten. Men hans vicepresident skrämmer. Så det gäller att hålla den gamle mannen vid liv i minst fyra år. Hoppeligen ser vi nu bättre relationer med Europa och en hårdare attityd mot Putins Ryssland.

Då – om vi sluter oss till att det blir så här – kanske skattefinansierade media i Sverige kunde börja ägna sig litet mer åt att granska det som sker härhemma, litet mindre åt att hata Trump och driva kampanj för Joe Biden. Kunde man kanske förvänta sig att få det för sina skattemiljarder…?

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!